ASTRUP: Efter et års pause løbes der igen i Astrup. Det er Bøgstedløbet, der nok er et af Danmarks smukkeste motionsløb, som blev afviklet i lørdags med 270 deltagere, der vandrede, løb og cyklede i plantagens fantastiske natur med kuperet terræn, grønne bøge, skovsøer og et varieret underlag.

- Det er ikke noget mål, at blive den hurtigste, men bare om at være med. Det er nok derfor, løbet er blevet så populært. Alle kan være med uanset alder og fysisk form. Det er et løb, der giver masser af motion og sved på panden, men man konkurrerer kun med sig selv, siger initiativtageren til løbet Jakob Køster.

Og det er virkeligt et arrangement for alle, hvor der kan vælges mellem løb/gang på en hel maraton, en halv maraton, 10,5 km, 5,7 km og 3 km. Og cyklisterne kan vælge mellem ruter på 75 km, 52 km, 35 km, 20 km eller 7 km.

Selvom der i lørdags var mange andre arrangementer som Karneval i Aalborg, sommerfest i Lendum og Naturmøde i Hirtshals samt en lidt kold og meget blæsende dag, overgik deltagerantallet til det 8. Bøgstedløb arrangørernes forventninger:

Efter løbet var der medaljer til børnene og mindetrofæer til dem, der havde vovet sig ud på de lange distancer. I år var medaljer og trofæer lavet i træ fra skoven og bearbejdet af arrangørerne.

Der forventes et pænt overskud, der skal fordeles til forskellige formål i lokalsamfundet. Tidligere har overskud fra Bøgstedløbet gået til indkøb af udendørs træningsredskaber, der frit kan benyttes af alle, og i 2015 blev der doneret et beløb til etablering af skateboard faciliteter til børn og unge i Astrup.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...