Hjørring Handel holdt traditionen tro nytårskur på rådhuset - og opbakningen fra foreningens medlemmer var stor

HJØRRING: Klokken 7.45 mødte medlemmerne af Hjørring Handel i rådhusets kantine til kaffe og morgenmad og en halv time senere flyttede medlemmerne sig til byrådssalen, hvor der blev serveret bobler og kransekage for de fremmødte.

Nytårskuren på rådhuset i Hjørring er blevet en tradition. Her gør Hjørring Handel status og kigger frem i det nye år. Og i år kan Hjørring Handel fejre 150 års jubilæum.

P-vagter på dagsordenen

Borgmester Arne Boelt ønskede på byrådets vegne godt nytår til de cirka 80 medlemmer, der var mødt op til morgenmødet, og han berørte de emner, der lige nu bliver diskuteret i Hjørring Handels regi - nemlig den udsatte byfornyelse og manglende p-vagter.

Og konklusionen fra borgmesteren lyder, at der ikke er råd til den planlagte kloakering i midtbyen - og hermed er byfornyelsen også sendt til tælling. Byfornyelse er udskudt i foreløbig tre år.

Han åbnede dog en dør for en midlertidig p-vatordning i forbindelse med et par store byggerier i Hjørring - nemlig ved Mammutpladsen og i Dronningensgade. Byggerierne betyder nemlig, at der i byggeperioden inddrages et stort antal bynære p-pladser.

- Det kan være, at vi i en periode inddrager parkeringsvagter i en eller anden form - det skal vi i gang med at diskutere. Vi er indstillet på at gøre noget ved det - i hvert fald i en periode, sagde Arne Boelt.

Borgmesteren ville dog ikke påtage sig skylden for p-problemerne.

- Parkeringsproblemerne bliver tit og ofte udlagt som kommunens skyld. Nej - det er borgernes skyld. Men vi har væktøjet til reguleringen, tilføjede Arne Boelt.

Han opfordrede til, at butiksansatte og bankansatte lader være med at parkere hele dagen på de tidsbegrænsede p-pladser.

Fri for bøvl

Presset på de kommunale velfærdsområder har betydet, at kommunalpolitikerne har gravet dybt i kassen for at finde ekstra penge, og det er blandt andet gået ud over kloakering og p-vagtordning i Hjørring.

- Vi har været nødt til at tage 40 mio. kroner ekstra op af kassen, forklarede Arne Boelt, der sammen med nordjyske kommuner arbejder på en mere ligelig fordeling af pengene til offentlig service på landsplan.

- Vi ved godt at I er trætte af, at vi måtte udskyde kloakprojekt i midtbyen. Men vi er nok også fri for meget bøvl - kloakeringsarbejdet vil gøre det enormt svært at komme omkring i byen, tilføjede Arne Boelt med henvisning til Sindal, hvor hovedgaden kloakeres.

150 år med Hjørring Handel

Event- og aktivitetschef Rikke Ejsenhardt kunne fortælle om et udpluk af de planlagte aktiviteter for 2020. Et år hvor Hjørring Handel fylder 150 år.

Jubilæet vil sætte præg på byen, og det bliver markeret ved flere arrangementer hen over året.

Ud over nye tiltag, bliver der også gensyn med en stribe populære og kendte arrangementer. Blandt andet giver Hjørring Handel igen fuld gas med Vallentinsdag, kvindeugen samt Open By Night og Kulturnatten.

Rikke Ejsenhardt opfordrede alle medlemmerne til at bakke op om fællesskabet Hjørring Handel, så Hjørring fortsat kan larme og lyse op som en god og spændende handelsby i udvikling.

- Sammenhold og fælleskab er vigtigere end nogensiden før. Det er godt for alle, at vi arbejder sammen. Det er godt for detailhandlen, virksomhederne, tilflytningen, turismen og det er godt for kommunen.

- Og vi kan larme mere i fælleskab, tilføjede Rikke Ejsenhardt, der konstaterede, at medlemmerne er rigtig gode til at bakke op og byde ind med tiltag og aktiviteter, der kan være med til at spille Hjørring og handelslivet gode.

- Tak fordi I bakker op om fællesskabet og netværket i handelsstandsforeningen.

Lokal handel

Rikke Ejsenhardt tilføjede, at der i år kommer ekstra fokus på at handle lokalt. Hjørring er nemlig udvalgt til et landsdækkende projekt, der skal få borgerne til at handle mere lokalt.

- Kampagnen er uden løftede pegefingre, men den skal påvirke borgernes holdning og handling i forhold til at handle lokalt. Det bliver et kæmpe fokusområde.

Hjørring Handels medlemmer fik ved mødets afslutning indspark og fif fra Benedicte Grumstrup, der via sit firma Weinfluence rådgiver firmaer i markedsføringskampagner via influencer-universet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...