Det nordjyske arkitektfirma med rødder i Hjørring er nomineret til Energiprisen og Miljøprisen for byggeri i Værløse

HJØRRING: BJERG Arkitektur med rødder i Hjørring er finalist i hele to kategorier til dette års Building Awards, som uddeles for første gang 9. november.
Med fokus på FN’s Verdensmål og bedre byggeri i Danmark er i alt 27 finalister nomineret til priser i 9 forskellige kategorier.
BJERG Arkitektur som har kontorer i både Nordjylland og København er nomineret med boligbebyggelsen Toftebo beliggende i Værløse. Bebyggelsen er energirenoveret efter passivhus-standard, der svarer til ultra lavenergi og overstiger 2020-krav. Blandt tre finalister i hver kategori er chancerne, for at vinde Energiprisen og Miljøprisen hjem, store.
Kjeld Bjerg, CEO og Founder BJERG Arkitektur udtaler i en pressemeddelelse:
- Vi er meget stolte af at være nomineret til både Energiprisen og Miljøprisen. Det er vores mærkesag at designe bæredygtig og klimavenlig arkitektur - det har vi gjort i over 10 år, derfor er det dejligt at mærke et øget fokus på arkitekturen, som et led i den grønne omstilling, og den udvikling vi er i.
- Med Boligbebyggelsen Toftebo har vi ved at passivhus-renovere den eksisterende boligmasse opnået en samlet reduktion i CO²-udledning på 89% og et reduceret varmebehov med 93%.
Direktør for Danske Arkitektvirksomheder, Lene Espersen glæder sig over, at så mange medlemmer er med i opløbet til Building Award 2018.
- Der har længe været politisk fokus på grøn energi, og det er også her Danmark virkelig markerer sig i udlandet. Men det er også vigtigt at få rettet opmærksomheden mod danske arkitektvirksomheders enestående evne til at optimere og kombinere arkitektoniske og energimæssige løsninger. Både når der renoveres og bygges nyt, tilføjer direktøren.
Finalisterne til Building Awards 2018 er danske bygherrer, entreprenører rådgivere, arkitekter og byggematerialeproducenter, der har gjort en ekstraordinær indsats med fokus på miljø og cirkulær økonomi - alt sammen med udgangspunkt i FN’s 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...