Bjarne Hyldgaard fra PhotoCare i Hjørring har vundet de Nordiske Mesterskaber i kunstfotografi tre gange i træk

HJØRRING: Bjarne Hyldgaard stammer egentlig fra Lemvig og er udlært købmand, men både geografisk og karrieremæssigt er han nu endt et helt andet sted.

Og mon ikke de er glade for det hos PhotoCare i Hjørring, hvor Bjarne - efter at have arbejdet freelance i en årrække - nu er ansat som fotograf og knipser alt lige fra babyer til brudepar.

For ganske nylig har han nemlig vundet de Nordiske Mesterskaber i kunstfotografi med en serie på fire sort/hvide billeder.

Serien indeholder blandt andet et billede af ældre herre med skæg og cowboyhat; Bjarne Hyldgaard har leget med lys og skygge, så man nærmest kan se skægget hår for hår, mens skyggen får ansigtet til at stå markeret.

Billedet er taget i forbindelse med et kursus, Bjarne Hyldgaard var på i Santa Fe, New Mexico, med fotografen Joe McNally, der er en stor kanon i foto-kredse.

- Jeg kan godt lide at tage billeder af lidt ældre folk - man kan se, at de har levet et liv, siger den nordiske mester.

Bjarne Hyldgaard har deltaget i et hav af foto-konkurrencer, og det går sjældent helt galt - i privaten i Aalborg skulle han således have sådan cirka halvanden flyttekasse stående med medaljer, han har indkasseret gennem tiderne.

Bare for at nævne nogle af meritterne:

Sidste år vandt han to guldmedaljer ved Trierenberg Super Circuit i Østrig - her havde Bjarne Hyldgaard sendt 16 billeder ind i den samlede pulje på mere end 50.000 billeder.

Og 2018 blev som sådan en ren prisregn, idet han foruden NM også vandt JM og DM.

Tidligere har han også fået guld i en konkurrence hos den japanske avis Asahi Shimbun.

- Jeg deltager både i kurser og konkurrencer for at holde mig skarp og opdateret, siger Bjarne Hyldgaard, som bor i Aalborg.

For nylig er han vendt tilbage fra et kursus i Norge hos Ragne Kristine Sigmond, hvor han lærte at male med lys.

Han underviser også selv i ny og næ på TechCollege Media og AOF.

Aktuelt har han gang i et foto-projekt, som skal udstilles senere hos PhotoCare. Det handler i sin enkelthed om at tage billeder af lidt ældre folk og deres - gerne lidt specielle - hobbyer. Har man noget at byde ind med er man velkommen til at kontakte Bjarne Hyldgaard i butikken.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...