Onsdag eftermiddag besøgte sanger Birthe Kjær Skovgaarden i Hjørring - og hun skabte sammen med publikum en fest

HJØRRING: Dansktoppens Dronning - Birthe Kjær - malede onsdag eftermiddag byen rød sammen med de ældre beboere, husets venner og personalet på Ældrecenter Skovgaarden.

Perlerækken af hit ramte plet, og fik publikum i syng-med-humør. Og som altid beviste Birthe Kjær, at det er svært at bevare pessimismen i hendes musikalske og lune selskab.

Vi maler byen rød, Den knaldrøde Gummibåd, Du er min øjesten, Arriverdeci Franz, Sommer og sol og mange flere af de kendte og elskede sange var på dagens repertoire, og Birthe Kjær formåede at indfri de enorme forventninger, der havde været i huset forud for hendes besøg.

- Der har virkelig været en forventningens glæde. Vi er mange der med spænding og store forventninger har set frem til dagen. Det er ikke hver dag, vi får besøg af en dronning, sagde Rikke Bang Andersen, der bød publikum velkommen. Og med dronningetitlen henviste Rikke Bange Andersen til Birthe Kjærs status som dronning af Dansktoppen.

Birthe Kjærs besøg er en direkte følge af en kæmpearv til Skovgaarden. I 2018 arvede Skovgaarden nemlig flere millioner fra en afdød frivillig på ældrecentret, og arven var øremærket aktiviteter, der kommer beboerne på centeret til gavn og glæde.

- Birthe Kjær er gennem årene blevet et folkeeje, som kan samle både unge og gamle - alle kan synge med på hendes sange. Som er beboer så fint sagde i går: ”Vi glæder os til at se hende i virkeligheden”, tilføjede Rikke Bange Andersen, inden hun overlod gulvet til Birthe Kjær, der gjorde entre med Vi maler byen rød.

Aktivitetsmedarbejder Else Christensen havde sammen med resten af huset sørget for, at alt klappede til det musikalske møde med Kjær, og hun var - som resten af publikum - et stort smil efter koncerten.

- Vi havde store forventninger, og de blev indfriet. Hun er fantastisk, sagde Else Christensen og konstaterede, at sang og musik både kaldte på tårer og smil hos publikum.

Da ældrecenteret modtog den store arv var der tre store ønsker på centeret: At få besøg af Birthe Kjær, købe en bus og få en markise - og med Birthe Kjærs besøg er alle store ønsker nu opfyldt. Og så er der tilmed fortsat penge fra arven til at forsøde livet for de ældre beboere på centeret

Så hvad bliver mon det næste?

- Det ved vi ikke. Det bliver svært at overgå Birthe Kjær. Vi har et par beboere, der ønsker besøg af Anne linnet og Sanne Salomonsen, men nu får vi se, smilede Else Christensen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...