Hjørring Billardklub byder først i april velkommen til landets bedste spillere i lokalerne på Vandværksvej

HJØRRING: Hjørring Billardklub er vært for DM, der afvikles 5. 6. og 7. april.

Landets absolut bedste spillere skal mødes over keglebillard-bordene i klubbens nye lokaler på Vandværksvej - og spillere, dommere og andre gæster skal indkvarteres i Dana Cup Sportscenter, hvor lørdagens festbanket også skal holdes om aftenen.

Gæster imponeret

De nye lokaler på Vandværksvej fik klubbens bestyrelse til at invitere repræsentanter fra DDBU - Den Danske Billard Union - på besøg. Gæsterne blev imponerede over forholdene i Hjørring, og opfordrede klubben til at søge om at afvikle DM.

Ikke alene er der gode vilkår for spillerne, der er også perfekte vilkår for tilskuerne, der kan følge kampene fra balkonen, hvor der er godt overblik over lokalets borde.

- Vi har en af Danmarks flotteste og mest moderne billardlokale. Der er god akustik, god luft og godt med plads omkring bordene, lyder det fra formand Finn Larsen og sekretær Claus Heidemann.

- Og det betyder meget for klubben at få mulighed for at afvikle DM. Vi vil gerne tiltrække opmærksomhed og på sigt få flere medlemmer og finde sponsorer.

Borde skal renoveres

Mesterskabet betyder blandt andet, at scoretavlerne skal udskiftes og bordene til keglebillard skal renoveres, inden elitespillerne indtager klublokalet - alene bordene udgør en udgift på cirka 30.000 kroner.

Hjørring Billardklub tæller 70 medlemmer, og klubbens medlemmer skal - i tæt samarbejde med DDBU - sørge for afviklingen. De frivillige har meget at tage hånd om både før, under og efter mesterskabet - og det gør de gerne.

- Vi skal gerne udvikle os som klub hele tiden, siger Claus Heidemann og tilføjer:

- Finn er ildsjælen over dem alle. Han var med til at starte klubben i 2000, og de frivillige ildsjæle betyder meget for en lille klub. Vi hjælper for eksempel også til ved Dana Cup - og det er faktisk ret hyggeligt.

DM sendes live

DM omfatter landets 16 mandlige og otte kvindelige billardspillere. Mesterskabet åbnes fredag af borgmester Arne Boelt, og det rundes af søndag, hvor der er semifinaler og finaler.

Under mesterskabet skal 30 dommere på banen.

DM bliver live-streamet og en kommentator følger kampene - en opgave som unionen tager sig af.

Allerede 1. juni skal de frivillige kræfter fra Hjørring igen i spil. Da skal klubben nemlig holde finalestævne i Snooker Nordjylland - et samarbejde mellem Aalborg, Asaa, Sæby, Tårs og Hjørring.

- Men det er selvfølgelig et langt mindre arrangement end et DM, understreger Finn Larsen og Claus Heidemann.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...