Bibliotekernes efterårsprogram er denne gang fyldt med et væld af tilbud, der går i vidt forskellige retninger. Heldigvis fristes man til at tænke, da der således vil være noget for enhver smag. Hjørring Bibliotekerne omfatter både Hirtshals, Sindal, Vrå, Løkken og Hjørring bibliotek. Og i det store fælles efterårsprogram, er det værd at hæfte sig ved flere ting.

Udover Hjørring biblioteks månedlige børnearrangement med JAZZaben Albert, så vil der løbende være litterære indslag som krimicafé og de populære "Jeg har lige læst" arrangementer, hvor bibliotekernes egne ansatte fortæller om bøger, de gerne vil anbefale. De sidste foregår rundt om på alle lokale afdelinger.

Og så byder september måned ellers på foredrag med vestjyden og tv-journalisten Anders Agger, der fortæller om det at bevæge sig ind i miljøer med særpræg. Men også om etiske og moralske overvejelser, når man laver dokumentar-tv.

Et andet populært foredrag kunne være med hjerneforsker, Peter Lund Madsen, der vil fortælle om emner som hukommelse og indlæring. En særlig vinkel denne aften er begrebet "kemo-hjerne", der vil blive vendt, vejet og defineret grundigt.

I oktober måned kan modige børn fra 10 år glæde sig til befriende gys og splat - i den uhyggelige by Hirtshals. Hør en klam og grufuld historie, spis ulækker mad og gå på uhyggelig skattejagt i bibliotekets kælder og arkiver - det er tid for Halloween på Hirtshals bibliotek.

På Hjørring bibliotek kan man sidst i september høre og opleve den kontroversielle kunstfotograf, Mathilde Grafström, der sidste år skabte røre og debat med hendes billeder i Danmark og udlandet. I hendes "Female Beauty Project" kæmper hun for at vise kvinder, at de er smukke - præcis som de er. Det handler om at normalisere kvindekroppen i samfundet. Udstillingen kan ses fra midten til sidst i september på Hjørring bibliotek.

Sidst i november vil bibliotekar Mai Odgaard på Hjørring bibliotek præsentere poetiske, alvorlige, men også "beskidte" digtsamlinger for tilhørerne. Og midt i november er det den kendte journalist og forfatter Abdel Aziz Mahmoud, der leverer et dynamisk indspark i den ofte skarpladte debat om indvandrere og integration.

Abdel Aziz Mahmoud modtog blandt andet læsernes bogpris i 2017 for bogen "Hvor taler du flot dansk". At downloade og lytte til Podcast udsendelser fra radioen er noget, der tiltrækker flere og flere mennesker. I oktober vil bibliotekarerne i Hjørring, Bente Biegel og Martin Jørgensen, præsentere nogle af deres personlige favoritter og desuden fortælle, hvordan man egentlig kommer i gang med Podcast.

Midt i oktober har både Løkken og Sindal Bibliotek et gratis arrangement: Det er slangetæmmeren Peter Løve Mark, der har været dybt fascineret af krybdyr siden han var syv år gammel. Peter har afholdt foredrag om slanger i de sidste 25 år, og nu er der mulighed for at komme op og blive fotograferet sammen med en.

På Hjørring bibliotekernes hjemmeside kan man læse langt mere om alle de spændende arrangementer, der er planlagt inden jul.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...