LENDUM: Hun har arbejdet som rejseleder i et par år - blandt andet med speciale og lejlighed i Portugal - men fremover er det nok mere i afdelingen for åndelige spørgsmål, hun skal guide folk rundt.

I hvert fald havde 40-årige Helle Bundgaard Laursen forleden mandag sin første arbejdsdag som præst ved Sct. Catharinæ Kirke i Hjørring.

Og hun konstaterer uden tøven, at hun er ret vild med sit nye arbejde.

- Det er en god første arbejdsdag, for jeg har fri om mandagen ..., bemærker hun med et smil på læben.

Der er dog ingen tvivl om, at hun hurtigt kom i omdrejninger i sin nye stilling: Både torsdag aften - skærtorsdag - og ved højmessen 2. påskedag var det Helle Bundgaard Laursen, der skulle have præstekraven på.

Hun afløser Marianne Madsen, der gik på pension tilbage i november.

Helle Bundgaard Laursen er opvokset i den kronjyske hovedstad Randers, men da hun havde læst teologi og været på pastoralseminariet trængte hun til en pause fra den akademiske verden.

Så i et par år var hun rejseleder i selskabet Nilles, hvor hun også har truffet sin nuværende kæreste - og som er forklaringen på, at hun ikke har bosat sig i det sogn, hvor hun arbejder.

I Sct. Catharinæ sogn er der tjenesteboliger til tre præster, og de er allerede beboet af Thomas Rasmussen (provsten, red.), Katrine Kjeller Petersen og Knud Erik Nielsen - så Helle Bundgaard Laursen er i stedet flyttet ind hos kæresten i Lendum.

Han - Carsten Skjølstrup - er chauffør for Nilles og parret skal giftes i oktober i Lendum Kirke.

- Vi kunne også være blevet gift i Sct. Catharinæ, men har valgt Lendum, hvor Carsten har boet hele sit liv - hans far ligger også begravet i Lendum, fortæller Helle Bundgaard Laursen.

Selv om hun ikke har boet i Lendum ret længe, så er der nok flere, der har stiftet bekendtskab med hende, idet hun er indtrådt i bestyrelsen for den lokale brugs, der i disse år kæmper for livet.

Helle Bundgaard Laursen blev indsat forrige søndag i Sct. Catharinæ Kirke.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...