Både børn og voksne får tilbud om foredrag med mennesker, der selv har mærket psykisk sårbar

HJØRRING: Bedre Psykiatri, lokalafdeling Hjørring, har nu gennem to år valgt at sætte fokus på de unge mennesker, der har en hverdag med psykisk sårbarhed samt deres pårørende. Opfordringen til initiativet er kommet fra de pårørende, som deltager i Bedre Psykiatris pårørendegrupper.

- Vore foredragsholdere kommer til skolens ældste klasser i skoletiden, mens foredraget samme aften er for alle interesserede klokken 19 på Sindal Bibliotek 4. december og klokken 19 i Vendsyssel Idrætscenter 28. november, oplyser Ellen-Margrethe Pagter.

- De to emner dette efterår handler i Vrå om ADHD og autisme, hvor vi følger op på succesen fra sidste år ved at invitere Sanne Vahlun, som denne gang har sin datter, Mette, med.

Mette er en kvinde på 21 år, som fik sin aspergerdiagnose i 2009, da hun var 11 år gammel. Senere har hun fået suppleret med diagnoserne ADHD og OCD. Hun vil bl.a. fortælle om sine strategier og redskaber til at begå sig bedre i en neurotypisk verden, der har budt på mange sejre, men også mange nederlag.

I Sindal er emnet: At leve med en psykisk sygdom for den ramte og for pårørende.

- Vi har inviteret Frederikke Vejby og hendes mor Gitte Vejby. Der venter et spændende foredrag, en personlig beretning og en mulighed for at se livet med nye øjne.

Frederikke og Gitte beretter om en livsperiode, der starter, da Frederikke som 19-årig udsættes for en voldsom hændelse. Det ændrer begges livsverden, da Frederikke udvikler svær PTSD, og må kæmpe sig gennem hverdagen med de mange psykiske påvirkninger. Gitte følger sin datter, og også hendes verden ændres undervejs dramatisk i forhold til parforhold og jobsituation.

- Kom og hør den nærværende og livskloge beretning, som også kan give anledning til refleksioner over egne livsbetingelser og muligheder, lyder opfordringen fra Ellen-Margrethe Pagter.

- I Sindal og Vrå begynder vi på de to folkeskoler, hvor henholdsvis Frederikke og Mette taler om det at være psykisk sårbar, mens emnet ”de pårørende”, vil få en mere fremtrædende plads ved aftenarrangementerne på henholdsvis Sindal Bibliotek og i Idrætscenter Vendsyssel.

Der er gratis adgang.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...