Ved det første af to foredrag i Hjørring om Balkan kan man høre om årsagerne til Jugoslaviens sammenbrud

HJØRRING: Under overskrifterne Jugoslavien før og nu tilbyder Hjørring Folkeuniversitet to foredrag om det tidligere Jugoslavien. Det første er mandag den 11. februar 2019 kl. 19 (og ikke som annonceret i et tidligere fremlagt program den 25.2) i Det Gamle Rådhus, Torvet 6 Hjørring.

Foredragsholderen er Christian Axboe Nielsen, Ph.d. i østeuropæisk historie, lektor i Balkanstudier, Aarhus Universitet.

Med udgangspunkt i sin bog, ”Vi troede ikke, det kunne ske her”, forklarer han de vigtigste årsager til Jugoslaviens sammenbrud. Jugoslavien var et af Europas mest mangfoldige lande med en hel særlig rolle mellem Vesten- og Østblokken. Landets befolkning, der forholdsvis nemt kunne rejse til Vesten og også var vant til at være værter for vestlige turister, betragtede sig som borgere i et stabilt europæisk land. Ikke desto mindre ramte katastrofen Jugoslavien med store konsekvenser - også for Europa og verden. I foredraget skitseres de politiske, økonomiske og kulturelle årsager bag landets sammenbrud, med særlig fokus på hvorfor sammenbruddet resulterede i flere krige og ”etnisk udrensning”.

Det andet foredrag om Balkan er mandag den 4. marts med Ph.d. i Jugoslaviens samtidshistorie, Zlatko Jovanovic, samme tid og sted.

Alle er velkomne - der tages entre.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...