A-holdet fra Bagterpskolen i Hjørring og klar til Smart-Parat-Svar-dyst i Aalborg

HJØRRING: Regionsfinalen i bibliotekernes landsdækkende videns- og læsequiz, Smart Parat Svar finder sted i byrådssalen i Aalborg den 15. januar 2020 kl. 10-12. Slaget står mellem de skarpe klasser, der klarede sig gennem nåleøjet i de lokale runder, der blev afviklet den 4. december 2019.

De nordjyske finalister er en flok sjetteklasser, der alle om ikke andet bør få point for kreative holdnavne. Det drejer sig om: VM for verdensmestre fra Vester Mariendal Skole i Aalborg, Grønland til salg fra Biersted skole, Jammerbug, A-holdet fra Bagterpskolen i Hjørring, Team Area 51 fra Thisted skole, Klåge Mågerne fra Kilden børne og Ungeunivers i Terndrup, Einsteins fra Sæbygårdskolen i Frederikshavn og TSF-Boys fra Tolstrup-Stenum Friskole i Brønderslev.

I de lokale runder dystede mere end 500 6. klasser ude på landets biblioteker. Så det er nogle knivskarpe elever, der stadig er med og rækker ud efter titlen som ”Danmarks Klogeste 6. klasse”.

Smart Parat Svar udfordrer ikke kun børnenes viden, hukommelse og evne til at tænke hurtigt. Deres evne til at samarbejde kommer også på prøve. Det kræver et godt og bredt sammensat hold, hvor det er en fordel med forskellige spidskompetencer. For at vinde en plads til den store nationale finale den 5. februar 2020 i Odense, skal holdene nemlig demonstrere deres viden inden for meget varierede emner såsom litteratur, historie, politik og natur såvel som teknik, memes og sport.

Der er selvfølgelig stor prestige på spil i Smart Parat Svar. Det er en stor præstation i sig selv at kunne kalde sig regionens klogeste 6. klasse, og en endnu større ære at blive kåret som landets klogeste. Ud over at kunne prale med titlen som Danmarks klogeste 6. klasse, kan vinderne af den nationale finale oven i købet tage en præmie på 10.000 kroner med sig hjem til klassen.

Om Smart Parat Svar

”Smart Parat Svar” er en national læse- og vidensquiz, der har eksisteret siden 2005. Konkurrencen har til hensigt at styrke elevernes lyst til at læse ved at sætte fokus på samarbejde og almen dannelse. Quizzen tager udgangspunkt i et bredt udsnit af skøn- og faglitteratur og hylder bogorme, læseheste og klogeÅger - og viser, at det er sejt at være klog!

Finalen afholdes den 5. februar 2020 i Magasinet i Odense i samarbejde med alle TV2-regionerne, der vil følge dysten tæt.

Smart Parat Svar er oprindeligt udviklet af Gentofte Bibliotekerne, og drives i dag af Aalborg Bibliotekerne i tæt samarbejde med landets biblioteker og TV2-regionerne. Det er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...