Klubbens cheftræner mener det er afgørende, at der sker udvikling af kvaliteten, rammerne og fællesskabet

HJØRRING: Det går godt med Hjørring Badmintonklub, efter klubben for fire år siden overtog hallen og blev selvejende.

Hjørring Badmintonklub er Nordjyllands største klub med 372 medlemmer i seneste sæson og ved den nylige optælling er tallet over 400 medlemmer.

Klubbens cheftræner igennem de seneste 10 år, Christian Nymand, giver et lille indblik i, hvad der sker i klubben.

- Vi har satset på borgerne i Hjørring og på nogle af de målgrupper, der findes og derigennem har vi lige så stille fået en stor bredde og positiv omtale samtidigt med, at konkurrencespillerne gør det rigtigt godt.

Dog fylder konkurrencespillerne ikke mere ind 10-20 procent af medlemmerne.

- Men de med til at markedsføre klubben og det er vigtigt, at dem der vil mere med sporten, har muligheden - ellers stopper de eller søger nye steder hen for eksempel til Aalborg eller Ikast, hvilket har den konsekvens, at en borger fraflytter Vendsyssel

- Det er jo fantastisk, at en by som Hjørring kan tilbyde nogle fantastiske rammer for badmintonspillet. En hal, der er tilpasset fjerboldens flugt gennem luften ved at hallen er buet, lamper tilpasset til linierne og gulvet, der har en fjedrene aflastning i og med det er trægulv. Og så er der bare en god lyd, når fjerbolden rammes, så mange sanser bliver aktiveret, når man spiller i den gamle hal. Det er en fornøjelse og en oplevelse at mærke et af verdens hurtigste spil, når rammerne er tilpasset og smash på over 400 km/t kan opleves.

Voksne i spil

Hallen er fra 1956 så den skal have en makeover engang imellem. Det nyeste er omklædningsrummene og toiletter, der har fået en tur, så det ser nyt ud.

- Vi har satset på at lukke de huller, hvor medlemmerne stopper og i stedet prøvet at gøre tilbuddene bedre blandt andet ved at være en del Vendsyssel Elite Badminton, som har gjort, at seniorafdelingen igen kører på et godt niveau.

- Derudover har vi i denne sæson startet voksenbadminton op. Det er for voksne nybegynder og øvede med træner. Træningen består af lette øvelser, men primært spillerunder med meget variation af nye modstandere. Vi har været i gang siden start september og over halvdelen af hallen er fyldt, og vi har forventning om, at det spreder sig som ringe i vandet og får flere til at kaste sig ud en gang fjer.

Nye fællesskaber

Derudover er vi i gang med et samarbejde med Hjørring Kommune til de borgere, som søger ligesindede, og som kan have svært ved at finde fællesskaber, hvor deres behov bliver dækket. Det er et spændende projekt, som jeg ser rigtigt store muligheder for borgerne i Hjørring. Badmintontræning samt fællesskab i klubbens cafeteria vil blive omdrejningspunkterne.

Stort potentiale

- Fremtiden for HBK er helt klart at kunne bidrage til fællesskabet i Hjørring by, og her tænker jeg på de aktiviteter, vi har i byen, lyder det fra Christian Nymand,

- Jeg mener, det vigtigt, at der er et rigt udvalg af aktiviteter til borgerne i byen, men også at man har muligheden - og det er ikke det samme.

- Det er vigtigt for at kunne fortsætte den gode udvikling og forebygge medlemstab. Det er et område, hvor vi er meget sårbare og specielt for elitegruppe af ungdom og seniorspillere, som vil dygtiggøre, er dette vigtigt.

- Med de rammer byen tilbyder med blandt andet uddannelsessteder og faciliteter, ser jeg et kæmpe uudnyttet potentiale generelt i elitesporten, hvor fællesskabet med andre idrætsgrene vil kunne trække nye borgere til byen, som ønsker muligheden og rammerne for at dygtiggøre sig mod eliten.

Ønske: Elitekoordinator

- Jeg håber politikerne i de forskellige grupper kan se ideen og mulighederne ved ansættelsen af en elitekoordinator, som kan koordinere Hjørrings idrætsklubber frem mod at blive Team Danmark kommune.

- Det vil tiltrække unge mennesker, som ønsker at dygtiggøre sig i deres sport, og samtidigt kan det ses fra andre kommuner, at nogle bliver hængende og betaler deres skat i kommunen. Derudover skal vi ikke glemme de unge børnefamilier, der vil søge til som resultat af de fritidsaktivitetsmuligheder, byen tilbyder.

- Så tallet 400 medlemmer ser jeg egenligt som et step, og jeg tror på, at HBK kan runde de 500 medlemmer og nok også højere. Men det kræver at kvaliteten, rammerne og fællesskabet bliver udviklet, ellers er det måske kun en bobbel vi er i gang med HBK, tilføjer Christian Nymand.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...