Livet på stranden er skønt og sjovt, men vand kan også være vildt, og strøm kan være livsfarligt. Derfor er det godt, at TrygFondens Kystlivredning nu er tilbage på Tversted Strand med professionelle livreddere, der hver dag fra klokken 10 - 18 holder øje med de badende gæster.

Det første hold, der var klar til indsats fra i fredags, var Julie Leth-Espensen og Jonas Vibsig Berding. Da holdene kun er på den samme strand i en uge, er de to livreddere allerede på vej til hhv. Løkken og Blokhus, hvor er klar til at yde livreddende indsats i denne uge, inden de rejser videre til nye strande. Livredderne er på de Nordjyske strande til og med onsdag den 19. august.

- Når flaget i tårnet er hejst, overvåger vi området mellem de to rød/gule flag på stranden. Derfor anbefaler vi, at der bades ud for dette område. Badegæsterne er altid velkommen til at kontakte os, hvis der er spørgsmål om vandet, strømforhold, revler, hestehuller, eller der er behov for førstehjælp, fortæller Julie Leth-Espensen.

Flaget i tårnet har tre betydninger. Når det rød/gule flag er hejst, er der ingen særlige faresignaler. Er flaget gult, er der fare på færde som eksempelvis stærk strøm. Er flaget derimod rødt, betyder det livsfare og badning frarådes.

Alle badegæster bør huske de 5 baderåd: Lær at svømme. Gå aldrig alene i vandet. Læs vinden og vandet. Lær stranden at kende. Slip ikke børnene af syne. Og i disse coronatider skal også Sundhedsstyrelsens råd om at beskytte sig selv og andre mod smitte ved udendørs aktiviteter følges.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...