Vendsyssel Festival frister med cello og akkordeon, keltisk musik, firehændig orgelkoncert og en uge med ”Andreas Brantelid med venner”

HJØRRING: Vendsyssel Festival har indledt sin sæson nr. 49, der strækker sig over syv uger og med i alt 59 koncerter. I ugen fra 8. juli til 14. juli er der planlagt otte koncerter i Vendsyssel Festival.

Alle koncerter begynder klokken 19.30 – koncerten 13. juli på Hjørring Gymnasium med ”Andreas med venner” begynder dog klokken 15.

Mandag 8. juli spiller Andreas Borregaard (akkordeon) og Toke Møldrup (cello) værker af Vivaldi, Schubert m.fl. og værker skrevet specielt til Møldrup/Mogensen duo. Det foregår på Den Gamle Station, Hirtshals.

Tirsdag 9. juli er den første koncert i serien ”Andreas med venner”. Vendsyssel Festival har indledt et kunstneriske samarbejde med cellisten Andreas Brantelid, der har bragt fem nære venner med sig til Vendsyssel. Andreas Brantelid (cello) og Bengt Forsberg (klaver) spiller værker af Myaskovsky og Glazunov. Koncerten foregår på Hjørring Gymnasium.

Onsdag 10. juli kan man høre musik for fløjte og orgel: Keltiske airs - smukke, vemodige melodier, jigs, reels og polkaer. Koncerten er i Vidstrup Kirke. Her medvirker Carl-Aage Eliasson, orgel og Tine K. Skau på blokfløjte, whisles, elody (elektrisk blokfløjte), og guitarpedaler.

I Frederikshavn Kirke er der firhændig orgelmusik med to organister - Søren Rasmussen og Claus Bach Nielsen - bag tangenterne, og de spiller romantiske komponist Gustav Merkel og Mozarts velkendte musikalske finurligheder. Frederikshavn Kirke byder her på en afvekslende orgelkoncert med 2 organister på bænken.

Torsdag 11. juli er der koncert i Hjørring Gymnasiums festsal med ”Andreas med venner”. Besætningen er udvidet til seks musikere, og der fremføres værker af Brahms, Saint Saëns- bl.a. cellokoncert nr. 1 i en udgave for cello og strygekvartet.

Fredag 12. juli spiller ”Andreas med venner” i Sulsted Kirke strygetrio af Schubert og Beethoven og strygekvartet af Glazunov og Arensky.

Lørdag 13. juli spiller ”Andreas med venner” deres sidste koncert med klavertrio af Schubert og klaverkvintet af Korngold. Koncerten spilles på Hjørring Gymnasiums klokken 15.

Søndag 14. juli er der igen koncert på Det Gamle Rådhus, Nørresundby. Barbara Lüneburg, violin og viola spiller musik af den belgiske klassiker Eugène Ysaye samt værker af Salvatore Sciarrino, Louis Aguirre (uropførelse) og den første danske opførelse af et værk fra egen hånd.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...