Lønstrup Café Bio viser filmen om Aretha Franklins indspilning af Amazing Grace

LØNSTRUP: Lønstrup Café Bio viser onsdag den 19. februar 2020 kl. 19.30 filmen om Aretha Franklins indspilning af Amazing Grace i en kirke i det sydlige Los Angeles i 1972. Sydney Pollack forevigede begivenheden, som først nu er klar til udgivelse. Filmen vises også den 20., 21. og 23. februar 2020 kl. 19.30.

I 1971 var Aretha Franklin kendt som ”Queen of Soul”. I kulminationen på fem års top-hits beslut-tede hun og Jerry Wexler, at deres næste album skulle tage hende tilbage til sin barndomsmusik, til den amerikanske gospel.

Amazing Grace var ikke ment som en svanesang, men som et nostalgisk øjeblik i den amerikanske musikhistorie såvel som en hyldest til den gospel-arv, der havde forandret amerikansk musik gen-nem 1960’erne. Optagelsen blev Aretha Franklins bedst sælgende album nogensinde.

Mens Franklin planlagde sit album, besluttede Warner Brothers at filme begivenheden, der skulle finde sted i begyndelsen af 1972. På det tidspunkt var Sydney Pollack netop blevet nomineret til en Academy Award (Oscar) for sin film ”Jamen, man skyder da heste?”.

Da Pollack hørte Franklins navn, gik han straks ind i projektet. Det hele blev optaget live med kæmpe kor i Reverand James Clevelands New Bethel Baptist Church i Watts, Los Angeles med pub-likum. I øvrigt en tidligere biograf. Blandt gæsterne ses flere gange en begejstret Mick Jagger.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...