Nye affaldssystemer kan betyde fældning af gamle, stolte træer, advarer Hjørring-forening

HJØRRING: Formand Søren Thirup fra Foreningen for Bygnings- og landskabskultur - FBL-Hjørring - har sendt et åbent brev til Hjørring Kommune, AVV og boligselskaber i kommunen. Brevet har fokus på beskyttelse af træer i forbindelse med etablering af nye affaldssystemer:
Til oktober indføres der et nyt system med affaldssortering i Hjørring Kommune, og i månederne forinden uddeles de nye containere. Ejere af enfamiliehuse skal skaffe plads til to nye containere med "god plads omkring containerne i en evt. afskærmning, så skraldemanden nemt kan tage containeren ud, når den skal tømmes."
Hvad gælder for beboerne i boligselskaber? AVV skriver, at mange boligselskaber vælger at lave lokale affalds-øer, hvor beboerne kan aflevere affaldet på stedet i et antal containere. AVV hjælper gerne med at indrette en affalds-ø hos boligselskaberne.
FBL-Hjørring, Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur, vil i den forbindelse henlede opmærksomheden på, at mange baggårde og fællesarealer ved boligselskaber har fine gårdmiljøer, en del med værdifulde træer, som giver daglig glæde for beboerne, skygge og fin udsigt fra beboelsen. Træerne er "byens grønne lunger", og vi opfordrer AVV og boligselskaberne til at indrette affaldsøerne med omtanke, så der ikke sker unødig fældning af sådanne træer, eller så beboernes opholdsarealer forringes urimeligt.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...