Jørgen Kjærgaard holder et fællessangsforedrag

HJØRRING: Torsdag 6. december klokken 19.30 inviterer Grundtvigsk Forum til adventsmøde i sognegården. Her vil Jørgen Kjærgaard holde et fællessangsforedrag om noget så selvfølgeligt, som at vi synger julesalmer. Foredraget har overskriften ”På salmens tonestige”

- Jørgen Kjærgaard siger selv om foredraget: ”Rør blot ikke ved min gamle Jul” står der i en julesang. Mange har det svært med salmer, undtagen om julen. Her gælder sangens ord måske i endnu højere grad: det skal være dem, vi kender. Og der er nok at tage af. Foredraget vil tage nogle af Salmebogens kendte og mindre kendte julesalmer frem, og måske aflokke dem hidtil upåagtede dimensioner - og komme ind på de danske julesangtraditioner. Vi skal også synge, lytte til og drøfte melodierne – og undervejs måske skærpe opmærksomheden for, hvorfor vi overhovedet synger, når det er jul, lyder det.

Undervejs i foredraget serveres også æbleskiver og gløgg, og der lægges således op til en rigtigt hyggelig aften op mod jul.

Jørgen Kjærgaard er stiftskonsulent i salme- og gudstjenestepraksis i Aalborg Stift. Lektor i Liturgi og Hymnologi ved Vestervig Kirkemusikskole, samt adjungeret Professor i Salme- og Kirkehistorie ved Aarhus Universitet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...