Slagtermester Flemming Jensen fra Frilandsvejens Slagter i Hjørring løb med sejren

HJØRRING: Medlemmerne fra Nordjyllands Slagtermesterforening har traditionen tro kåret årets bedste sylte i Nordjylland. Og sejren fik til slagtermester Flemming Jensen, Frilandsvejens Slagter i Hjørring.
På andenpladsen kom Slagter Dyrby Løkken ved Carsten Dyrby og på tredjepladsen Slagter Trandholm ved Leif & Morten Trandholm.
Konkurrencen blev afgjort på smørrebrødsrestauranten Isidor Henius i Aalborg.
- Der var 10 slagterbutikker tilmeldt, og de havde alle hver især virkelig flotte kvalitetsprodukter med, konstaterede dommerpanelet.
- Jeg er rigtig stolt, fortæller Flemming Jensen og tilføjer, at han og teamet er klar til en travl syltesæson.
Folk i Hjørring og omegn kender nemlig godt til den velsmagende sylte fra Frilandsvej, og da slagtermesteren også løb med syltesejren i 2015 valfartede kunder til Hjørring helt fra Viborg og Hobro for at sikre sig en bid af guld-sylten.
- Det var stort. Om det bliver lige så stort den her gang, ved vi ikke. Men vi er SÅ klar, lyder det fra Flemming Jensen.
Den hjemmelavede sylte har været tilgængelig for kunderne på Frilandsvej længe, og slagter-teamet på Frilandsvej koger sylte flere gange om ugen. Når julen stunder til er der gang i sylte-kogeriet flere gange dagligt, og i løbet af syltesæsonen ryger der cirka et ton sylte over slagterdisken.
Opskriften er ikke hemmelig, men selve fremstillingen røber Flemming Jensen ikke.
- Sylten består af nakkefilet, salt, peber og løg.
Flemming Jensen foretrækker en mager sylte.
- Og den skal smage af lidt - jeg koger den med lidt laurbær. Og så kan jeg godt lide, at man kan smage, der er peber i. Men det primære er, at den ikke skal være for fed, understreger han.
Til at bedømme sylterne ved det nordjyske mesterskab var et særdeles kompetent dommerpanel, bestående af sidste års vinder slagter Bitten fra Onsil, fagskolelærer Torben Holm fra Food College Aalborg, kok og mangeårig deltager på Det danske Kokkelandshold Dennis Juhl fra Restaurant Textur Aalborg samt kok, restauratør og holdleder for det Danske kokkelandshold Uffe Nielsen fra Hjørring.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...