Festfyrværkeri af musik på Vendelbohus ved nytårskoncerten søndag eftermiddag med prisuddeling

HJØRRING: Søndag eftermiddag stod i nytårets tegn på Vendelbohus, hvor Hjørring Brass Band bød indenfor til årets traditionelle nytårskoncert

Publikum kunne opleve gæsteoptræden af Nordkraft Big Band med solist Bobby Moreno. Orkesteret præsenterede under ledelse af Nikolai Bøgelund et udvalg af de største og mest kendte Sinatra-klassikere.

Brass-bandet fra Hjørring skulle selvfølgelig også selv vise prøver på dets kunnen, ligesom talent-elever fra Hjørring Musiske Skole spillede.

Spar Nords Kulturpris skulle også uddeles i år, og den gik til Nordjysk Pigekor.

Pigekoret var indstillet af dets formand, Tina Gaarden Geertsen, der blandt andet havde skrevet følgende i indstillingen:

”Nordjysk Pigekor – Vendsyssels Store Stemme - er en kulturinstitution, som i høj grad er med til at profilere og skabe værdi for Hjørring Kommune.

Nordjysk Pigekor opstod i 1964 og kan således i 2019 fejre 55 års jubilæum. Gennem de mange år Nordjysk Pigekor har eksisteret, har tusindvis af unge Hjørring-piger i alderen 11-19 år sunget i Nordjysk Pigekor. Ud over sangtekniske færdigheder har pigerne oplevet et stærkt socialt sammenhold i pigekoret, som skaber tætte bånd og venskaber for livet samt stor fælles sangglæde, når det lykkes at få korlyden til at sidde lige i skabet, så publikum får en koncertoplevelse ud over det sædvanlige.”

Prisen består af et beløb på 10.000 kroner - og pengene skal bruges, når Nordjysk Pigekor næste år deltager i korkonkurrence i Gøteborg. Her skal der komponeres nye korværker, anskaffes nye noder, kor-uniformer og sweatshirts.

Koncerten blev afrundet med “Radetsky March” og fællessangen “Skuld gammel venskab regn forgo”.tn

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...