Hjørring Kommune fører an, når det kommer til at prioritere friluftslivet

HJØRRING: Hjørring Kommune er med helt fremme, når det kommer til at bruge naturen og friluftslivet til at styrke borgernes sundhed. På en stor konference torsdag skal kommunens erfaringer gives videre.

I tre år har Hjørring Kommune været partner i Friluftsrådets projekt Sund i Naturen. Et projekt, der har til formål at udvikle og afprøve metoder til at integrere natur og friluftsliv i de kommunale sundhedsindsatser.

Torsdag den 23. januar offentliggøres resultaterne af projektet på en stor konference i Nyborg. Her bliver Hjørring Kommune fremhævet som en af de 10 foregangskommuner, som har særligt gode erfaringer med at arbejde med sundhed i naturen.

- Vi har været enormt glade for vores samarbejde med Hjørring Kommune de seneste tre år. De indsatser, der er udviklet i Hjørring, gør virkelig en forskel for de mennesker, som har deltaget. Noget af det, der skiller Hjørring særligt ud fra mængden er, at man i Hjørring har valgt at bruge naturen i indsatser, der er forankret i jobcentret. Borgere, der bliver ramt af eksempelvis stress, kan have stor gavn af et forløb i naturen, og her går Hjørring foran, siger Jan Ejlsted, der er direktør i Friluftsrådet.

Det treårige projekt er blevet evalueret af Syddansk Universitet, som konkluderer, at naturen kan noget særligt, når det kommer til kommunale sundhedsindsatser.

- Natur og friluftsliv kan noget ganske specielt, når det kommer til sundheden. I naturen er der plads til både højintense aktiviteter og til at få fuldstændig ro på. Der er højt til loftet i naturen, der er plads til, at man kan have en dårlig dag, og der er mulighed for at have både svære og lette samtaler - især omkring bålet. Samtidig bliver der skabt et helt specielt fællesskab blandt deltagerne på forløbene i naturen, som gør det lettere at fastholde de nye sundere vaner efter forløbet er slut, forklarer Jan Ejlsted.

Indsatserne fra Hjørring Kommune bliver også fremhævet i et nyt inspirationskatalog, som udkommer på konferencen - og som efterfølgende bliver udsendt til alle landets kommuner, så endnu flere kan følge i Hjørrings fodspor.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...