I Løkken er der solgt 143 sommerhuse i første halvår - Boligsiden.dk er klar med landsoversigt

LØKKEN: Løkken, Hals og Hadsund ligger i top ti på Boligsidens.dk’s liste over flest solgte sommerhuse i første halvår 2020.

I 9480 Løkken blev der solgt 143 sommerhuse i første halvår 2020 - til sammenligning var tallet sidste år 66 - en stigning på 117 procent.

Der blev solgt mere end 8.000 sommerhuse i første halvdel af 2020, og hermed er der udsigt til rekord for sommerhussalget i 2020.

Sandheden er, at der først og fremmest er solgt mere i mange af de sommerhusområder, vi kendte i forvejen, og det er de tre postnumre Ebeltoft, Væggerløse og Nykøbing Sjælland, der topper listen.

- De tre sommerhusområder udgjorde også sidste år top tre på listen over flest salg. Denne gang er der bare byttet rundt, så Ebeltoft med tæt på en fordobling af salget har indtaget førstepladsen, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Sommerhussalget stiger: Flere dele af Danmark kommer på landkortet

Nordjyske postnumre.

- Hadsund, Løkken og Hals er nye på top 10 i forhold til sidste år, så der er noget, der tyder på, at køberne i højere grad har fået øjnene op for Nordjylland. Generelt er salget i landsdelen da også steget med 72 procent – en smule højere end stigningen på landsplan på 66 procent, siger Birgit Daetz.

De tre nordjyske sommerhusområder har afløst nordsjællandske Vejby, nordvestsjællandske Højby og vestjyske Blåvand i top 10 over flest sommerhussalg.

Nye på vej frem

Når vi kigger længere ned på listen efter de postnumre uden for top 10, hvor salget er fordoblet, så afslører det en række sommerhusområder, der er nogle af de nye sællerter på købernes hitlister.

Det drejer sig om Glesborg og Knebel på Djursland, Farsø og Sæby i Nordjylland, Sydals i det sønderjyske, Karrebæksminde på Sydsjælland, Kalundborg, Gørlev, Holbæk og Grevinge i Vestsjælland og Stege på Møn.

- De nye højdespringere på listen er spredt ud over de fleste egne af landet. Og det er sådan set også det, der er pointen. Danskerne er blevet mere kreative i deres sommerhuskøb, så de i højere grad end tidligere kigger uden for de klassiske sommerhusområdet, siger Birgit Daetz.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...