Reklametegner og illustrator Ole Thorsdal tegnede plakaten, der skulle tiltrække turister fra både Danmark, Tyskland og England

LØKKEN: Dansk plakatkunst har i den grad oplevet en renæssance de senere år. Nu er der mulighed for at få en plakat på væggen, der emmer af dansk sommer og livsglæde - nemlig ”Løkken”-plakaten.

- Jeg kom for 10 år siden gående forbi et tomt butiksvindue i Løkken. Eller det vil sige, helt tomt var vinduet ikke, for der lå en falmet sammenkrøllet plakat som jeg med det samme forelskede mig i. Jeg brugte herefter de næste par år på at opstøve et eksemplar af plakaten, der lige siden har hængt i min stue, og er blevet beundret af mange af mine gæster, fortæller Henrik Nørgaard Espensen, der står bag genoptrykket af Løkken-plakaten.

- Sidste efterår besluttede jeg mig så for, at jeg ville reproducere plakaten, og efter mange måneders forberedelser, er den skønne plakat nu endelig trykt og klar til salg. Det er første gang plakaten er blevet genoptrykt.

Tilbage i starten af 1960erne blomstrede turismen langs den jyske vestkyst. I Løkken var man godt klar over, at man med den brede sandstrand havde et helt specielt stykke Danmark. Derfor bad man reklametegner og illustrator Ole Thorsdal tegne en plakat, der skulle tiltrække turister fra både Danmark, Tyskland og England til Danmarks bedste badestrand.

Resultatet blev en flot og stemningsfuld turistplakat med en glad familie, der bader i Vesterhavet. Kunstneren Ole Thorsdal døde i 2009, men nu er hans plakat igen blevet vakt til live.

“Løkken” plakaten er blevet trykt i et begrænset oplag på 500 styk fordelt på de oprindelige tre udgaver - med dansk tekst, med tysk tekst og med engelsk tekst.

Ole Thorsdals ”Løkken” plakat koster uden ramme 495 kroner og med sort træramme 895 kroner.

”Løkken”-plakaten forhandles hos Fredis Iscafé, Hovmesteren, Levins, Løkken Bryghus, Martens, Sea-Side og Villa Vendel.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...