Troels Bidstrup Hansen kan 18. juni fejre 50-års jubilæum i Vendsyssel Kunstmuseums bestyrelse

HJØRRING: Torsdag den 18. juni kan Troels Bidstrup Hansen fejre 50-års jubilæum i Vendsyssel Kunstmuseums bestyrelse og heraf de 42 år som formand.

I 1963 tog bestyrelsen af den daværende Kunstforeningen for Hjørring og Omegn initiativet til at etablere et kunstmuseum, som i dag bærer navnet Vendsyssel Kunstmuseum. Museets bestyrelse blev delvist udpeget af Kunstforeningens bestyrelse. Og den 18. juni 1970 indtrådte Troels Bidstrup Hansen i bestyrelsen, og med lidt hurtig hovedregning kan han således den 18. juni markere et usædvanligt 50-års jubilæum.

Troels Bidstrup Hansen har fulgt Museet fra den spæde start i Skolegade via Brinck Seidelinsgade til den nuværende placering på P. Nørkjærs Plads. Op igennem 70erne arbejdede Museet på at opnå den eftertragtede statsanerkendelse og det lykkedes i starten af 80erne. Det betød meget, både økonomisk men også som en anerkendelse af Museets samling. Bidstrup Hansen ydede også en væsentlig indsats, da den tidligere Bechs Klædefabrik efter en arkitektkonkurrence blev ombygget til den nuværende museumsbygning, ligesom han også var involveret i etableringen af Niels Larsen Stevns videnscenter.

- Troels Bidstrup Hansens historie er også historien om Vendsyssel Kunstmuseum. De to er tæt forbundet, og det må være få forundt at kunne se tilbage på det og stadig være aktiv. Jeg har fornøjelsen af at have en formand som både har en stor indsigt i museets historie og et blik for vigtigheden af, at Vendsyssel Kunstmuseum også er en institution i konstant bevægelse og udvikling, lyder det fra museumsdirektør Sine Kildeberg.

Jubilæet vil blive markeret med en reception på Vendsyssel Kunstmuseum men grundet corona-situationen først engang i efteråret.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...