Lørdag holder Lan og Hung fest på deres fælles livsværk - Asian Bodega

HJØRRING: Asian Bodega er navnet på den beværtning, der ligger på hjørnet af Bispensgade og Frilandsvej i Hjørring. Faktisk begyndte stedet som grillbar og madleverancer ud af huset, men efter nogle år blev den til bodega - og det har den været lige siden.

Lørdag fejrer Lan og Hung Nguyen 30 års jubilæum med åbnet hus mellem klokken 14 og 18 - og om aftenen spilles der op til en gedigen fødselsdagsfest.

De første år stod der Asian Grill på facadeskiltet, siden blev Asian Bodega tilføjet - og senere igen blev grill-navnet fjernet. Asian Bodega er kendt i bybilledet ved et af byens travle kryds. Og for få måneder siden kom endnu et skilt op over indgangsdøren med ordene: Hung Bar & pool, dart og karaoke.

Et navn der er føjet til i anledning af jubilæet.

- Jeg vil gerne udvikle hele tiden - og nu skal den hedde Hung Bar, griner Hung, der er blevet synonym med Asian Bodega.

Hårdt arbejde

Parret har ved fælles indsats bygget stedet op fra bunden, og de brænder for deres livsværk - omend stedet har kostet kræfter, sved og meget lange arbejdsdag.

- Da vi åbnede, var vi kun os to - mig og Lan. Vi arbejdende 12-14 timer om dagen begge to i 15 år, fortæller Hung.

Da parret overtog stedet i 1989, havde en kollega drevet det fem måneder.

I begyndelsen havde de fokus på mad - med grillmad, burgere samt vietnamesisk og kinesisk hjemmelavede retter. Efter fem år lavede vi også mad ud af huset til blandt andet firmaer.

Da bodegaen blev udvidet med bar, blev der hygget om gæsterne med levende musik og dans.

- Det begyndte med en mand, der spillede keyboard for sjov i 1992. I begyndelsen tabte vi penge på det, men vi valgte at annoncere med levende musik hver fredag hele året - og det kom til at køre rigtig godt, fortæller Hung.

I 1998 valgte parret at lukke køkkenet.

- Det var alt for hårdt at drive begge dele - vi kunne ikke nå det hele, konstaterer Hung.

Kærlighed i Hjørring

Privat bor Lan og Hung Nguyen i Hjørring. De kom begge til Hjørring i 1984 som vietnamesiske bådflygtninge, og her lærte de hinanden at kende.

- Vi flygtede med samme skib samme dag, men vi kendte ikke hinanden, smiler Lan.

Sød musik opstod i Hjørring, parret giftede sig i 1985, og de har fået fem børn, der alle er fløjet fra reden og nu er mellem 21 og 33 år.

Både Lan og Hung er særdeles vellidte og omgiver sig gerne med gode venner - både blandt stedets gæster og i byen, hvor Hung blandt andet har været særdeles aktiv dartspillere. Siden er golfspillet også kommet til.

Parret har bevaret nære kontakter til deres vietnamesiske netværk i Hjørring, og de kommer hyppigt i byens katolske kirke, hvor de også føler stærk tilknytning.

I dag er Lan 58 år og Hung er 60 år - og de har fortsatte masser af energi. Men hvad fremtiden skal bringe, ved de ikke endnu.

Hung har lige nu planer om at gå på efterløn om godt tre år, og til den tid drømmer han om at oprette en forening, der kan støtte børn og hjemløse.

- Jeg vil ikke sælge stedet. Jeg elsker stedet her, og jeg vil gerne bevare det. Derfor har jeg planer om at lave en forening.

- Men den plan kan jo ændre sig, smiler parret.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...