MODE: Rita Lie og Linda Gårdbo Larsen driver populær tøjforretning i Tårs - og kunderne kører gerne langt for at få garderoben fornyet

TÅRS: I 30 år har Rita Lie og Linda Gårdbo Larsen drevet tøjforretningen Chanella i Tårs - sammen.

Rita og Linda har alle år nydt at klæde landsdelens kvinder på til både hverdag og fest. Og jubilæet bliver fejret med stort jubilæumssalg i denne og i næste uge.

Gennem alle år har Chanella-duoen fundet et fælles og engageret fodslag. Og de er helt enige om, at hvis en køber til enten butikken eller deres ejendomme på hovedstrøget i Tårs melder sig på banen, så er de parate til at sælge. For de har begge nået pensionistalderen.

Allerhelst vil de afhænde både ejendomme og butik.

- Men så længe det ikke er solgt, så kan man da sikkert finde os her, smiler kvinderne, der både har lagt en plan a og b.

En livsstil

De to ejere ser gerne, at deres fælles livsværk føres videre.

- Det er lige som med en gammel landmand, der har drevet sin gård i mange år - han vil gerne have en ung landmand til at tage over. Det vil vi også frygtelig gerne. Og man kan sagtens tjene en løn ved det, understreger Rita.

- Det bliver en livsstil at drive butik, og det er rigtig vigtigt at have baglandet i orden - og det har vi altid haft.

- Det har været vildt spændende at være selvstændig. Og i de 30 år, har vi altid nydt at gå på arbejde, konkluderer Linda og Rita.

- Det sværeste bliver faktisk at beslutte den dag, hvor vi skal lukke Chanella, siger de begge.

- Kunne vi bare finde en eller to, der vil tage over .......

Meget sjov og mange grin

Da Rita og Linda etablerede Chanella, havde ingen af dem drømt om, at de ville opnå 30 års jubilæum med forretningen.

- Vi havde ikke erfaring med at drive butik, men vi var fuldstændig hooked på det.

- Vi havde en tidshorisont på fem år, hvor vi skulle prøve, hvordan det var at drive butik. Men vi holdt ved - det er ikke til at forstå, at der er gået 30 år, tilføjer Linda.

- Vi har altid haft det sjovt, og vi har altid grinet meget. Og vi har aldrig skændtes om tingene, understreger de.

- Det betyder ikke, at vi har været enige om alt, men vi respekterer hinandens meninger og finder altid en fælles løsning - det er en god ting.

- Vi har haft mange fantastiske oplevelser. Vi været på et utal af messer og indkøbsturer, hvor vi altid er kommet hjem med ny inspiration til butikken. Igennem alle årene, har vi holdt modeshows, hvor vi har vist de nyeste trends, og vi har være rigtig glade for, at der altid, har været stort interesse for aftenerne.

Mode til Plus 30

Chanella har stort udvalg at tøj til plus-30 kvinder, og kunderne kommer til Tårs fra hele Vendsyssel og mere end det. Der er således både kunder fra Aalborg og Vejle.

- Vi er ikke en koncept-butik, og man kan hos os finde tøj, man ikke lige ser andre steder, siger Rita og tilføjer, at Chanella frister med attraktive canadiske mærker, som kunder gerne kører langt efter.

Hver sommer og i ferier hen over året, kommer der kunder til Tårs, der kombinere ferieophold med et besøg i Chanella. Men i år kommer Rita og Linda formentlig til at undvære de mange nordmænd, der ellers søger til Tårs i stort tal for at forny garderoben i deres sommerferie.

Jubilæumssalg og vin

Rita og Linda overtog for 30 år siden en eksisterende butik - Knud Sørensen. Butikken blev i 1907 etableret af David Sørensen, og i 1963 overtog hans datter Gerda Sørensen. Herefter overtog Knud Sørensen roret i butikken i Bredgade 89.

Rita og Linda så fremtidsmuligheder i butikken - og købte. Linda var på det tidspunkt ansat i en tøjbutik, og Rita sagde farvel til sit gode job i en bank.

Duoen kom godt fra start med deres fælles projekt. I 1995 købte de naboejendommen - en skobutik - og drev begge Chanella med både tøj og sko. For seks år siden flyttede de over vejen til Bredgade 80 i de lokaler, der havde huset Jyske Bank.

Rita og Linda ser tilbage på gode og sjove år sammen med kunderne. Og de ser tilbage på skiftende mode.

- Da vi startede var der meget mere forskel på ungt tøj og tøj til de voksne damer. I dag tør de voksne og ældre kvinder meget mere - de bliver inspireret af de unge, smiler Rita .

Chanella-jubilæet fejres ikke med reception på grund af corona-krisen. Men onsdag begynder jubilæumssalget, og med ekstra åbent lørdag den 30. maj til 15. Her vil Linda og Rita byder kunderne på et glas vin.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...