Der var fest på Hjørring Gymnasium både torsdag og fredag i sidste uge. 298 studenter dimitterede efter 3 års slid bag bøger og computere. Og i den sidste del af studieperioden var det endda med virtuel undervisning på grund af sundhedskrisen. 43 hf studenter og 255 stx studenter er nu klar til ”livets lange landevej” med ny udfordringer.

Dimissionen var lidt anderledes i år. Normalt er alle studenter med deres pårørende samlet i festsalen på éngang. Det kunne ikke lade sig gøre i år, grundet de restriktioner gymnasiet var pålagt. I stedet var der dimission for de enkelte klasser både torsdag og fredag, så rektor Elsebeth Gabel Austin måtte holde dimissionstalen 12 gange.

Selvom afslutningen blev holdt klassevis, var det alligevel en meget festlig og højtidelig translokation med rævestolte forældre, der overværede rektors tale og navneopråb af de enkelte studenter.

- 2020 er et fejringsår. Vi mindes og markerer store begivenheder i verden, og stx årgang 2020 er den første på reformen 2017, så det er en lokal milepæl for os. At mindes binder os sammen på tværs af generationer. Særligt fra året skal her nævnes årets skolefest og festforestilling om livet under besættelsen, og elevernes egenproduktion var en fornem markering, der rørte hjerterne hos alle. Vi kunne også her mindes de elever fra Hjørring Gymnasium, som gav deres liv i 2. verdenskrig.

- Vi afslutter et regionstøttet 2-årigt projekt om digital dannelse. Forskellige projektaktiviteter har bevidstgjort eleverne om hensigtsmæssig adfærd på nettet. Vi gennemførte i november en offline uge med undervisning på gammeldags facon: blyant, papir og kridt og ingen adgang til net, pc eller mobiltelefon. Dén uge viste, at samtalen mellem mennesker er vigtig, både i og uden for timerne. Den 11. marts gik vi i den stik modsatte grøft, da vi lukkede ned på grund af Covid-19 smittefare. Fra den ene dag til den anden blev al undervisning virtuel. Elever og medarbejdere gjorde en formidabel indsats, og næsten al skemalagt undervisning blev gennemført hjemmefra bag skærmen. Den gradvise genåbning efter påske var for alle afgangsklasser og blev udvidet i juni til øvrige klasser. Med online skolen høstede vi nye erfaringer og lærte igen, at uddannelse og personlig udvikling lykkes bedst i fysisk samvær, sagde Elsebeth Gabel Austin blandt andet i sin dimissionstale.

Efter talen blev Laurits Bundgaard (3b) hædret med et legat på 3.000 kroner for faglig dygtighed og engagement. Også Anne-Cathrine Neldeborg Mortensen (3y), Jacob Jennet Jensen (3c) og Amalie Steenberg (2p) blev hædret med dette fornemme legat. Legatet er indstiftet af retsassessor Atke Bentsen og hustru Margit Bentsen i 1948 til støtte af fagligt dygtige elever på Hjørring Gymnasium og HF.

Dimissionen blev afsluttet med en virtuel hilsen til årets studenter efterfulgt af ”Sidste time” ved skolens Big Band og ”Lyse nætter” af Alberte Winding.

Alle studenter og deres forældre blev herefter inviteret til et glas med kølig væske ude ved flagstangen. Her var der lykønskninger, fotografering og det traditionelle huekast, inden flere klasser skulle ud og køre studenterkørsel rundt til de forskellige hjem.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...