HJØRRING: På biblioteket i Hjørring emmer stemningen af forventningsfulde skakspillere - 23 er mødt frem denne lørdag formiddag. Alle voksne som børn skal om lidt i kamp mod hinanden over et parti skak, hvor trækkerne bogstaveligt talt lyner over de 64 felter på skakbrættet.

DSA Blitz 2020 er nu i gang og pludseligt siger Sofie (10 år gammel) ”Skak mat” - og kampen er ovre. Sofie kunne konstatere efterfølgende, at hun kun havde et minut tilbage på sit skakur og udtrykte lettet:

- Puha der var jeg vist heldig, jeg kunne godt have tabt på tid.

I dagens anledning bliver der serveret både sodavand, kage og popcorn og kaffe til de voksne som er mødt frem for at spille lynskak, hvor begge parter kun har 5 min til hver at afslutte partiet af med, så det kræver dyb koncentration og fokus.

Johan Ravnborg, som er Dansk Skak Akademis formand, fortæller videre at initiativet er kommet af, at skabe en hyggelig platform for både børn, unge og voksne, som kan mødes i socialt fællesskab over et parti skak - og samtidigt ønsker vi selvfølgelig, at få flere til at spille skak. lyder det.

Videre fortæller Johan Ravnborg, at den dybere mening med tiltaget er at fremme vilkårene for skakspillere i Danmark, samt at Dansk Skak Akademis virksomhed og omdrejningspunkt er at undervise i skak på højt niveau. Desuden vil Akademiet stå for ansøgninger af større legater, samle donationer og sponsorater, som skakspillere med mål på fremdrift kan søge af Akademiet. Akademiet skal i særdeles grad støtte danske satsninger på internationalt eliteniveau og unge menneskers udvikling, som mennesker og skakspillere.

Johan Ravnborg fortæller videre, at det er vigtigt at man kan føle sig velkommen uanset niveau.

Afslutningsvis slår Johan Ravnborg fast, at dagen i dag har været en succes og at DSA Blitz konceptet er kommet her for at blive. Der vil komme nye lynskak turneringer løbende gennem året 2020 på Hjørring bibliotek. Man kan finde information om turneringen på Dansk Skak Akademis hjemmeside med samme navn.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...