Lene Krogh åbnede Blomsten i Hjørring 12. juni for 20 år siden - det fejrer hun sammen med kunder og hunden Felix

HJØRRING: For 20 år siden såede Lene Krogh frøene til sin egen blomsterbutik i Brinck Seidelinsgade 3. Den fik navnet Blomsten. Og Blomsten har siden stået i fuldt flor.

Lene fejrer sit butiksjubilæum med gode tilbud onsdag til lørdag, og lørdag er der tilmed kagemand til kunder og gæster - og så har butikshunden Felix i øvrigt 10 års fødselsdag.

Hun savnede blæsten

Lene fik arbejde i Fynbogården i Brønderslev som 15-årige og kom siden i lære samme sted.

- Og siden jeg var 17 år, har jeg vidst, at jeg skulle have min egen blomsterbutik, fortæller hun.

Hun var samtidig stærkt tiltrukket af tanken om at være med i organisationsarbejde og have indflydelse på branchen.

Hun gik målrettet efter at realisere sin drøm om egen butik. Efter endt læretid valgte hun at arbejde tre år i hovedstaden med det klare formål at samle erfaring og inspiration indenfor branchen i meget forskellige blomsterbutikken.

- Og så ville jeg hjem. Jeg savnede luften og blæsten i Vendsyssel, fortæller Lene.

- Det forstår jeg jo egentlig ikke den dag i dag, griner hun med henvisning til blæsten, der denne torsdag har godt tag i Hjørrings gader.

Lene kom retur og fik job i Mimosa i Hjørring, hvor hun var i fem år.

- Jeg købte hus med det samme - jeg vidste åbenbart, at jeg skulle være i Hjørring resten af mit liv, siger Lene med glimt i øjet.

Søstre åbnede Blomsten

Lene er opvokset på bryggeriet i Brønderslev, som hendes far drev sammen med Lenes mor.

- Så jeg har altid kendt til livet som selvstændig og til at arbejde mange timer om ugen. Det gør man bare.

- Efter fem år som ansat i Hjørring, kunne jeg mærke, at det var ved at være tid til at gå selvstændig.

Lene åbnede butikken sammen med sin søster Lotte, der på det tidspunkt også var udlært i blomsterbranchen. Lotte tog blandt andet hånd om regnskaberne, og hun arbejder på revisorkontor i dag.

1. juni for 20 år siden overtog de lejemålet og 12. juni åbnede de første gang.

- Og så har den ene dag bare taget den anden, smiler Lene og tilføjer, at hun stadig nyder blomsteruniverset og ikke mindst kontakten og snakken med kunderne. En stribe trofaste kunder er kommet i butikken siden begyndelsen.

Engageret i branchen

Lene har involveret sig i organisationsarbejde. I første omgang i Danske Blomsterhandler, hvor hun har siddet i bestyrelsen 16 år - de sidste otte år som formand for den nordjyske kreds.

- Det har blandt andet givet mig mulighed for at påvirke beslutninger i Interflora-regi. Jeg har også været med i forskellige udvalg i Interflora - det har været superspændende arbejde. Jeg har de seneste tre år været aktiv i Det faglige udvalg i Danske Blomsterhandler. Der er jeg lige udtrådt af - nu vil jeg koncentrere mig om min butik, siger Lene med et smil.

Hun er også engageret i fællesskabet Hjørring Handel, hvor hun har siddet i bestyrelsen. I dag er hun ofte på banen, når Hjørring Handel giver kunderne plus-oplevelser.

- Jeg har også løbende været i forskellige erhvervsnetværk.

Kreativt drive

Kreativiteten har drevet Lene og Blomsten alle år. Og kreativiteten blomstrer fortsat. Lene fortæller med begejstring om vellykkede buketter og om adrenalinsus, når alt spiller.

- Det er superfedt, når svære opgaver lykkes. Det er det hele værd.

I en årrække har Lene haft fokus på at boostet butikselevernes kreative evner. Og det har hjembragt en stribe flotte placeringer.

Lene har desuden været med til at tilrettelægge konkurrencerne og blomsterdyster de seneste 12 år, og har blandt andet været med til at udtænke opgaver til samt afholdelse af de seneste to DM.

Blomster og glæde

Lene Krogh og personalet får kunderne til at føle sig godt behandlet.

- Vi har altid tid til kunderne - og det mener jeg helt ind i hjertet. Vi har tid til at snakke - altid. Også når vi har travlt. Og det er ikke en selvfølge, funderer Lene

Fire elever har været under Lenes vinger i Brinck Seidelinsgade. Lige nu er Trine Christensen elev. Hun er udlært til nytår, og de er enige om, at hun efterfølgende bliver fast ansat.

Gennem årene har Lene også åbnet dørene for både erhvervspraktikanter og praktikanter fra jobcenteret - og hun har gerne påtaget sig rollen som mentor.

- Jeg kan godt lide at være sammen med de unge, og præge dem og give dem ansvar.

Det mentale overskud til opgaverne henter hun fra butikken:

- Du kan da kun få gode vibrationer med blomster omkring dig - uanset om det er blomster til begravelse, bryllup eller fødselsdag.

- Når jeg som 70-årig tænker tilbage på mit liv, vil jeg gerne tænke på et fedt liv. Der har også været meget arbejde i det. Men jeg vil gerne tænke tilbage på et liv med både blomster og glæde.

Lene har nye planer for sit firma, men vil ikke løfte sløret for dem endnu.

Hun plejer vennerne

Privat nyder Lene at være alene. Men hun elsker også at mødes med gode venner, eller nyde en god koncert og noget godt mad.

- Jeg elsker at pleje venner og veninder. Jeg elsker at være hjemme, og jeg elsker at have gæster.

Tollerhunden Felix bliver ti år på mandag.

- Og så vi holder selvfølgelig stor fødselsdag.

- Jeg kan godt lide at fejre - ikke fordi jeg skal have noget. Men det er en anledning til at have gæster.

En del af fritiden bruger hund og ejer i Toller-klubben, hvor Lene gerne underviser hundeejerne i socialisering af dyrene.

- For jeg står altså ikke for undervisning med en masse regler og lydighed - det er ikke lige mig, griner hun.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...