Linette Damsted besøger Hjørring Gymnasium for at skrive en sang sammen med en 2.g klasse.

HJØRRING: Unge har aldrig haft lettere ved at tilgå musik end i dag på grund af streamingtjenester. Samtidig har unge aldrig haft sværere ved at forholde sig til det store arbejde, der ligger bag en sang eller forstå den rimelige kompensation til musikkens ophavsmænd, der følger med. Derfor har Koda taget initiativ til, at danske skole- og gymnasieelever selv får mulighed for at skrive en sang med en professionel musiker for bedre at forstå arbejdet og værdien af musikken.

Hjørring Gymnasium får i denne uge besøg af den professionelle sangskriver Linette Damsted , der skal skrive en sang sammen med en 2.g klasse.

- Når Kodas udsendte komponister og sangskrivere drager rundt til landets musiklokaler, er det både frem-tidens musikbrugere og potentielle musikskabere, de møder. Dem vil vi gerne være med til at inspirere på et tidligt tidspunkt. Det er vigtigt, at musikkens unge brugere forstår, hvordan musik bliver til en levevej, og dermed også hvorfor at det er rimeligt at betale for musikken, fortæller Eva Hein, Kommunikationschef i Koda i en pressemeddelelse.

Klassen får deres egen sang

Den 16. januar gælder det Hjørring Gymnasium, når en 2.g klasse får besøg af sangskriveren Linette Damsted, hvor de sammen skal skrive en sang. I løbet af dagen vil eleverne få mulighed for at opleve, hvordan akkorder, tekst og tanker kan koges sammen til en færdig sang.

- Når dagen er omme, har klassen deres egen sang, og det plejer at være en særlig oplevelse for eleverne, fortæller Linette Damsted i pressemeddelelse.

- Det er en unik oplevelse for eleverne at få lov til selv at komponere en sang. Sangskrivning er et universelt sprog, hvilket betyder, at eleverne vil opleve den samme proces som Taylor Swift, Justin Bieber og andre ungdomsidoler gennemgår, når de skriver sange. Når dagen er overstået, er det vigtigste for mig, at jeg har vist eleverne, at musik er et arbejde, der skaber værdi, og derfor koster penge, men selvfølgelig også er sjovt at lave, fortæller Linette Damsted.

Om Linette Damsted

Linette Damsted er sanger og sangskriver er sanger og sangskriver under kunstnernavnet Mazaík. Linette Damsted har studeret sangskrivning på MGK og underviser i dag selv med sangskrivning på Music Institute of Copenhagen. Udover at være sangskriver er hun uddannet cand.soc. i samfundsfag og har skrevet bachelor om ophavsret og speciale om musiklivet og dets institutioner.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...