Elev fra Lundergårdsskolen i Hjørring med hektisk program på Christiansborg - nu vil han genstarte ungdomspolitisk afdeling lokalt

HJØRRING: Håndtryk med Mette Frederiksen, interviewer for Danmarks Radio og godnat-cola og High Five med Dansk Folkepartiets Kim Christiansen var nogle af højdepunkterne, 16 årige Jounid Durani tog med sig hjem til Lundergårdsskolen i Hjørring, efter tre hektisk døgn som praktikant hos folketingsmedlem Rasmus Prehn fra Socialdemokratiet.

Jounid Durani har kun været medlem af Danmarks Socialdemokratiske Ungdom i to uger. Men på rekordtid fik han overtalt Hjørring Kredsens lokale folketingsmedlem Rasmus Prehn om at komme i praktik på Christiansborg. Besøget blev arrangeret på mindre end en uge. Mandag aften mødtes de to på Hjørring Rådhus, hvor Rasmus Prehn tog Jounid med til møde med Borgmester Arne Boelt og resten af byrådsgruppen, inden de kørte mod København i Rasmus Prehns lille røde Volkswagen UP med kolde colaer og masser af introduktion til dansk politik.

Tirsdag fik Jounid lov at prøve livet som politiker i virkeligheden. Masser af møder, endnu mere kaffe, forhandlinger, debatter og diskussioner. Undervejs så han statsminister Lars Løkke Rasmussen holde tale i folketingssalen, Mette Frederiksen give politisk orientering for den socialdemokratiske folketingsgruppe, Rasmus Prehn fremlægge socialdemokratiets infrastrukturudspil og meget andet.

Onsdag blev det til praktik som politisk journalist hos både Ekstra Bladet og Danmarks Radio, hvor han fik lov at lave interview, deltage i redaktionsmøder og meget andet. Om eftermiddagen var han sammen med Rasmus Prehn og flere øvrige transportpolitikere på besøg på Ardagh Glasværk i Næstved, hvor der diskuteret behov for ny motorvej og meget andet. Aftenen sluttede med godnat-cola sammen med Dansk Folkepartiets Kim Christiansen og de øvrige transportpolitikere på Byens Bodega i København. DFeren blev så begejstret for Jounids hurtige og sjove replikker, at han gav ham en stor klaskende High-Five.

Torsdag var Jounid atter tilbage til den travle hverdag på Christiansborg, idet han fulgte i fodsporerene på Rasmus Prehn og hans travle hverdag. Det blev også til videooptagelser, hvor Prehn både skulle filmes, mens han kørte bil, på cykel og i tog. Da turen torsdag aften gik hjemover kunne 16 årige Jounid puste ud og konstatere: ”Hold nu kæft, de har travlt, de politikere. Men det er spændende”.

Faktisk er Jounid nu så optændt af den politiske ild, at han målrettet går efter at sætte sig i spidsen for at genstarte Hjørrings afdeling af Danmarks Socialdemokratiske Ungdom.

- Jeg stiller op som formand med mindre, der er andre, der ønsker sig posten. Nu skal der ske noget, slår Jounid Durani fast. Mandag den 11. februar er han med til at arrangere et opstartsmøde og introkursus for alle interesserede unge socialdemokrater på Hjørring Rådhus fra klokken 16.00. Der bliver mulighed for at tale politik og spise pizza med borgmester Arne Boelt, Regionsrådsmedlem Pernille Buhelt, Folketingsmedlem Rasmus Prehn og mange flere.

16 årige Jounid Durani er 16 år, født i Afghanistan. Faren er politisk flygtning. For fem år siden kom Jounid, hans mor og søskende til Danmark, da de blev familiesammenført. Jounid taler allerede flydende dansk.

De tre hektiske, politiske døgn for Jounid Durani så nogenlunde sådan ud:

Mandag den 28. januar

18.45 Mødes med folketingsmedlem Rasmus Prehn på Hjørring Rådhus

19.00 Gruppemøde med borgmester Arne Boelt og den socialdemokratiske byrådsgruppe, div. kredsrepræsentanter og Rasmus Prehn

20.30 – 01:30 Biltur med Rasmus Prehn til København. I bilen introduktionssnak til dansk politik, livet på Christiansborg mm.

Indtjekning på Danhostel på HC. Andersen Boulevard

Tirsdag den 29. januar

09:00 – 10.00 – møde i ”S-transport” med de socialdemokratiske medlemmer af Folketingets transportudvalg under ledelse af transportordfører Rasmus Prehn

10:00 – 11:00 Samtaler med boligordfører Kaare Dybvad, Undervisningsordfører Annette Lind og Idrætsordfører Troels Ravn

11:00 -12:45 Møde i den Socialdemokratiske folketingsgruppe, herunder politisk orientering af partiformand Mette Frederiksen, præsentation af nyt infrastrukturudspil ved Rasmus Prehn samt gennemgang af div. aktuelle lovforslag.

12:45-13:00 Hurtig frokost i restaurant Brydesen med Rasmus Prehn

13:00 – 13:20 Afstemninger om lovforslag i Folketingssalen, Jounid Durani på tilhørerpladserne

13:30 – 14:15 Møde med Jernbane-ekspert Ove Dahl Kristensen på Rasmus Prehns kontor

14:20 – 15:00 Overvågning af debat i folketingssalen

15:15 – 18:00 Transportpolitisk debat med deltagelse af partiernes transportordførere sammen med Samuelsens Netværk for transport-interessenter.

19:00 - 20:00 Aftensmad og politisk samtale på Restaurant Karla

Onsdag den 30. januar

09:00 – 11:00 Besøg hos Ekstra Bladets politiske redaktion og deltagelse i redaktionsmøde

12:30 -14:00 Praktik hos Danmarks Radios redaktion på Christiansborg

14:30 – 22.00 Besøg hos Ardagh Glasværk i Næstved og samtale om ny motorvej mm. sammen med Rasmus Prehn, tidligere transportminister Magnus Heunicke, DFs Kim Christiansen, Radikale Andreas Steenberg mm.

22:00 – 23.00 Godnat-cola på Byens Bodega

Torsdag den 31. januar

09:00 -10.00 Møde med bl.a. Stena Lines direktør, Tony Michaelsen, på Rasmus Prehns kontor

10:00 – 10:15 Afstemninger i Folketingssalen

10:20 – 11:45 Deltagelse i Folketingets Transportudvalg med bl.a. deputationer af borgere udefra

11:45 – 12:00 Hurtig frokost med Rasmus Prehn

12:00 – 14:15 Optagelser af video om socialdemokratiets nye infrastrukturudspil med Rasmus Prehn og socialdemokratiets video-journalister.

14:25 – 16:00 Rundvisning og samtale med elever fra Nørresundby Gymnasium sammen med Rasmus Prehn

16:30 – 17:30 Møde med direktør i SAS Danmark Lars Andersen på Rasmus Prehns kontor

18.00 – 23.00 retur til Hjørring i bil og politiske samtaler med Rasmus Prehn

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...