Fredag 29. marts kulminerede måneders intens forberedelse, da et kæmpemæssigt formidlingsprojekt løb af stablen på pladsen foran Vendsyssel Kunstmuseum.

HJØRRING: I løbet af én formiddag lagde 150 inviterede børnehave- og indskolingsbørn vejen forbi byens kunstmuseum for at opleve Hjørrings største skulptur tale.

Dette lod sig gøre ved hjælp af en magisk ”maskine”, som med elektroder var forbundet til Bjørn Nørgaards enorme Midgårdsorm på P. Nørkjærs Plads.

Maskinen, der er opfundet af kunstnergruppen ”Kunst ud til folket”, indeholder et orakel med hang til historiefortælling, som deler ud af skulpturernes tanker og følelser. Der var også mulighed for, at børnene kunne stille spørgsmål direkte til kunstværket.

- Børnene var utroligt fascinerede af den forestilling, de netop havde været vidne til. At høre en skulptur tale er jo nok dét, man kan kalde en kunstoplevelse ud over det sædvanlige, fortæller Kathrine Hejborg Kristensen, museumsinspektør og formidlingsansvarlig ved Vendsyssel Kunstmuseum.

Efter forestillingen blev børnene inviteret indenfor på Vendsyssel Kunstmuseum til kreativ workshop, hvor de samarbejdede om at skabe en frygtindgydende Midgårdsorm i stor skala. Her fik fantasien frit spil, og der blev arbejdet med både former, farver og teksturer – alt sammen inspireret af, hvad børnene havde hørt, set og oplevet i forestillingen.

Intentionen bag projektet er at gøre børn såvel som voksne interesseret i den kunst, de måske ellers går lige forbi:

- Vi vil inspirere folk til at se deres eget lokalområde som ét stort kunstmuseum. Der står jo skulpturer alle vegne, som folk bare kan gå ud og opleve, siger Søren Mølstrøm, der er leder af kunstnergruppen ”Kunst ud til folket”.

Arrangementet var en del af årets Aprilfestival, verdens største teaterfestival for børn og unge, som Hjørring Kommune i år er vært for.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...