A-Z er klar til at rådgive kunder, der bliver ramt af ændringerne

HJØRRING: Danskerne får bedre mobilt bredbånd til april. Det er resultatet af en bred politisk aftale. Men det betyder også, at op mod 150.000 danskere med ældre tv-modeller kan risikere at miste deres tv-signal.

- Har du brug for hjælp, så står vores personale i A-Zs elektronik afdelingen klar til at give dig den bedst mulige betjening. Vi har et stort udvalg af tv og tv-bokse, oplyser sektionschef Lone Krogh Andersen fra A-Z i Hjørring.

I dag bliver 700 MHz-frekvensbåndet brugt til at udsende antenne-tv via en stueantenne eller en udendørsantenne for eksempel på taget, men fra april 2020 skal det bruges til at forbedre det mobile bredbånd og bredbåndsdækningen i hele landet.

Derfor er man nødsaget til at opgradere udsendelsesteknologien til en ny signaltype, så alt antenne-tv bliver udsendt via nye signaler kaldet DVB-T2. Her bliver ældre fjernsyn – typisk fra før 2012 – ramt. Disse typer fjernsyn kan som regel ikke vise det nye DVB-T2-signal. Omlægningen af signalet sker på baggrund af en bred politisk aftale om en vækstplan for digitalisering i Danmark, der blev indgået i februar 2015 af den daværende regering.

Kulturministeriet vurderer, at op mod 150.000 danskere kan risikere at blive ramt af signalændringen og dermed få sort skærm på tv’et i hjemmet, hvis de ikke tager deres forbehold. Dertil vil danskere, der ser tv med gammelt udstyr i sommerhuset, campingvognen og lignende også blive berørt. Hvis man allerede ser tv via kabel, satellit, bredbånd eller en boks fra sin tv-udbyder, behøver man ikke at gøre noget.

Sådan ser du, om du bliver ramt:

• Find kanal 88 på dit fjernsyn. Hvis du kan se teksten ”Det virker!” på kanal 88, er der ikke grund til at gøre yderligere.

• Hvis du slet ikke kan finde kanalplads 88, så foretag en kanalsøgning, og prøv igen.

• Hvis du finder kanal 88, og ikke kan se teksten, kan du ikke modtage det nye tv-signal.

Sådan kan du løse problemet:

• Anskaf et fjernsyn eller en ”tv-boks”, der kan modtage de nye signaler (kaldet DVB-T2).

• Kontakt en udbyder, der tilbyder tv via antenne, kabel, satellit eller bredbånd.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...