Gældsstyrelsen rykker i disse uger mere end 90.000 danskere for deres gæld til det offentlige. Foreløbigt har skyldnerne tilbagebetalt knap 125 mio. kr. til statskassen

HELE LANDET: Gældsstyrelsen har med en målrettet rykkerindsats taget endnu et vigtigt skridt for at få gældsinddrivelsen tilbage på sporet. Henover sommeren 2019 udsender styrelsen rykkere til mere end 90.000 borgere og virksomheder. I begyndelsen af august har ca. 49.000 skyldnere fået tilsendt en rykkerskrivelse. Det har på nuværende tidspunkt fået mere end 12.000 til at betale hele eller dele af deres gæld til det offentlige. I alt har det sendt 125 mio. kr. i statskassen. Et beløb, der forventes at stige i den kommende tid.

- Med den her indsats er næsten 5.000 borgere blevet gældfri til det offentlige. Det er rigtig positivt, at rigtig mange betaler deres gæld – både for samfundet, men også for den enkelte borger. Vi forventer, at endnu flere vil blive gældfri, når vi fortsætter indsatsen med at udsende rykkere i de kommende uger og måneder, siger direktør i Gældsstyrelsen Lars Nordahl Lemvigh.

Det er Gældsstyrelsens opgave at inddrive den gæld til det offentlige, som andre offentlige myndigheder ikke har kunnet opkræve. Rykkerbreve er et af flere værktøjer, som Gældsstyrelsen bruger til at inddrive borgere og virksomheders gæld til det offentlige. En skyldner kan fx også blive trukket i sin løn eller få foretaget udlæg i sine aktiver.

- Hvis man ikke kan betale hele sin gæld med det samme, vil jeg opfordre til at kontakte Gældsstyrelsen, så man kan oprette en afbetalingsordning. Gælden vokser med 8 pct. i rente, så det er i skyldnerens interesse at påbegynde en afdragsordning. Heldigvis er der også mange, der benytter sig af den mulighed, hvis ikke man kan betale hele sin gæld på én gang, siger direktør i Gældsstyrelsen, Lars Nordahl Lemvigh.

På nuværende tidspunkt har udsendelsen af rykkerbrevene ført til, at ca. 2.300 skyldnere har indgået en afdragsordning for gæld på ca. 90 mio. kr.

Samlet set har rykkerindsatsen medført, at der enten er afdraget eller vil blive afdraget ca. 215 mio. kr.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...