Turen går til Italien sammen med fire andre danske drenge

HJØRRING: 11-årig Gustav fra Astrup er udtaget til at køre Junior VM i Motocross i Italien

Den 11-årige Gustav Thomsen, spærrede øjnene en ekstra gang op, da der kom en opringning fra Team Danmarks landstræner i Motocross. ”Vil du køre VM for Danmark i Italien?” – svaret var selvfølgelig et stort ja.

Gustav skal køre i klassen 65cc, og er udtaget sammen med fire andre danske drenge. Drengene skal op imod et særdeles potent felt af stærke kørere fra hele verden. I klassen deltager der 71 kørere.

Nu går turen sydover til Pietramurata i Italien, bussen er pakket og hele familien kører de ca. 1.800 kilometer.

Sporten kræver interesse og opbakning fra hele familien, og både mor og lillesøster Frida tager gerne med til løb rundt i Danmark og Europa. Far er daglig træner, servicemand, mekaniker og chauffør. Gustav er blandt andet sponseret af Bilhuset i Hjørring og Sparekassen Vendsyssel.

Gustav startede på ATV som to-årig og på rigtig motocross hjemme i haven som tre-årig. Han blev medlem af Hjørring Motor Sport som fem-årig, og siden har han trænet, og kørt løb så godt som hver weekend året rundt.

I sommerperioden flere gange om ugen. Der bliver også løbetrænet, cyklet på mountainbike, for der skal virkelig god kondition til, for at gøre sig håb om at kunne gøre sig gældende i løbene.

Gustavs værelse er fyldt med rigtig mange pokaler, der vidner om mange gode placeringer fra løb herhjemme, Tyskland, Holland og Belgien.

Gustav har spillet både håndbold og foldbold, men med hans interesse for motocross vandt - der ikke er tid og plads til flere sportsgrene.

Motocross er en hård sport.. Han har selvfølgelig taget mange styrt, men heldigvis er Gustav aldrig kommet til skade.

Lige nu er drømmen for Gustav, at kunne gennemføre det svære løb, bare det at være udtaget, er stort.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...