Masser af besøgende til sjette udgave af Bjergby-arrangement

BJERGBY: For 6. gang var der Kunst- og Hobbyudstilling på Bjergby-Mygdal Skole. Straks, da den store hobby- og kunstudstilling åbnede, kom der mange besøgende, og det fortsatte også om søndagen. Omkring 1000 besøgte udstillingen i løbet af weekenden. Alle skolens lokaler var taget i brug for at rumme de mange udstillere. I år var der 42, der viste deres kreative evner inden for stort set alt i kunst og hobby.

I flæng kan nævnes Kresten Andersen, der udstillede malerier. Grønlandske Lucia Geraae, som udstillede hjemmefremstillede tupilakker, der er grønlandske fantasidyr udskåret i ben, hval- og hvalrostænder og rensdyrgevir. Ulla Præstholm med unika produkter i strik. Sofie og Claus Munch med hjemmelavede ting med relation til Grønland. Tenna Lundholm med unika smykker. Solhjem Bryglaug var der med fortællingen om deres egen øl. Fra Uggerby Husflid var der flere forskellige udstillere blandt andet Birgit, der sad ved rokken og spandt garn, og Mads der drejede snurretoppe til børnene. Eva Mose udstillede forskellige ting i glas og fortalte om hendes workshop for børn, hvor børnene får fingrene i glasset og udfolder deres kreativitet. Guldsmeden fra Nørlev Britta Andreasen viste kreativt arbejde i forskellige materialer.

Igen i år stod de initiativrige kvinder Karen Hylle, Eli Højrup, Ingrid Christiansen, Susanne Hansen og Margit Jespersen bag den store kunst- og hobbyudstilling, og igen havde de påtaget sig det kæmpestore koordineringsarbejde med at skaffe et stort og varieret udbud af udstillere.

- Formålet med udstillingen er ikke at tjene penge, men at præsentere en flot og varieret udstilling med hobby og kunst i høj kvalitet til glæde for de mange besøgende. Derfor er alt gratis. Det eneste der koster noget er kaffe, kage og amerikansk lotteri. Indtægterne er af samme grund begrænset, men alligevel er det lykkedes i løbet af årene at samle så mange penge, at Kunst- og Hobbyudstillingen har kunnet donere kunstværket ”Kuglerne” til byen. Kunstværket er designet og fremstillet af genbrugsjern af kunstneren Anne Mølgaard fra Hjerm ved Struer, fortæller Eli Højrup.

De besøgende kunne også forfriske sig med kaffe og kager fra to velforsynede cafeer samt håbe på held i det amerikanske lotteri med fine præmier.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...