– Ved du hvad, i morgen siger jeg mit arbejde op

0
Tina Fibiger Mikkelsen står selv for hele processen med at gøre ulden strikkeklar. Garnet er økologisk fra start til slut.
En kvinde kom en dag frustreret ind til garnforretningen Knudegarn i Lønstrup. Strikkeopskriften og garnet drillede. Selv om hverken opskrift eller garn var blevet solgt i butikken, så tog 58-årige Tina Fibiger Mikkelsen sig tid til at hjælpe.

– Hun var gået i stå, og så trevlede jeg det det hele op for hende. Når folk kommer til mig, så vil jeg gerne have, at de føler sig godt tilpas og får den hjælp de har brug for, fortæller Tina Fibiger Mikkelsen.

Og sådan er det for den 58-årige Vendelbo fra Løkken, som siden 2012 har drevet sin garnbutik Knudegarn i Lønstrup.

Uanset om der er tale om garn, naturen eller selve livet. Tingene skal gøres ordentligt og rigtigt. Det skal føles godt i maven. Derfor tog hun en dag i 2011 en drastisk beslutning og opsagde sit job som socialpædagog.

– Jeg tror, jeg trængte til forandring. En dag da jeg kørte hjem fra arbejde, stoppede jeg ude ved fårene, der græsser ved Rubjerg Knude og tænkte; Gud, hvor er det fantastisk dejligt, roligt og livgivende. Da jeg kom hjem til min mand sagde jeg: “Ved du hvad, i morgen siger jeg mit arbejde op”. Og allerede dagen efter kørte jeg ud, og talte med Bent, som ejer fårene. Når det skal være, så skal det være, forklarer Tina Fibiger Mikkelsen.

Hun har altid lavet håndarbejde og tanken om en dag at leve af hobbyen på den ene eller anden måde havde ligget og luret i baghovedet. Og da beslutningen var truffet, så skulle det selvfølgelig gøres på den rigtige måde. Det skulle være økologisk fra start til slut.

– Mit garn oser af kvalitet. Der er garn i den dyre ende, men der er taget højde for alle mulige ting, så jeg ved det er i orden, forklarer hun.

Fra ulden er klippet af fårene forarbejder Tina det hjemme på sit værksted. Selv farvningen står hun selv for sammen med sin medhjælper Anne. I det omfang det er muligt, farver de med ting Tina selv finder i naturen ved Rubjerg Knude.

– Det kan være fra regnfang, lyng eller svampe – alt muligt. Jeg stoler på min intuition og så prøver jeg mig frem, forklarer hun.

Nogle farver ender dog aldrig på hylden i butikken.

– Jeg troede, at det ville blive flot, hvis jeg farvede med bær fra havtorn. Hele processen tog to dage. Jeg kravlede ud i det forbaskede krat og plukkede bær. Da jeg kogte det, stank det og mit farverum blev fyldt med fluer. Og resultatet blev en en ussel gulgrøn farve, som absolut ikke var pæn – det var spild af gode ressourcer, griner Tina Fibiger Mikkelsen.

Men oftest dur naturens egne farver og undervejs i processen kommer strikkeopskrifterne snigende.

– Når man sidder med det her lækre garn, så kommer ideerne til mig. Så tegner og måler jeg og laver en strikkeprøve. Det er en god og sund proces, der holder hjernen i gang, forklarer hun.

Tinas tankegang kan også mærkes på hendes strikkeaftener, hvor alle er velkomne.

– Der sidder tusindvis af dejlige kvinder derhjemme, som kan så mange ting. Til strikkeaftenerne sidder der 15-25 kvinder, og der er altid én, der kan hjælpe, hvis man er gået i stå med noget, forklarer Tina Fibiger Mikkelsen.

Knudegarn flyttede i foråret adresse i Lønstrup fra Rubjergvej 21 til Strandvejen 94.

Del

Denne webside benytter Cookies til at forbedre din oplevelse. Ved at bruge websiden accepterer du dette! Læs mere om dette

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close