Middelalder i midtbyen

0
Foto: Peter Broen
Tiden var skruet tilbage i Hjørring midtby, da der var Stygge Krumpen Dag. Her kunne man besøge en masse boder, og der var aktiviteter i gang – blandt andet blev der bagt Gode Råd.

– Det er nogle af de helt gamle kager, der er blevet lavet i middelalderen. I gamle dage havde man ingen ovn, der bagte man enten med jern eller kogte ligesom med klejner, fortalte Ken Kristensen, der er slagter- og kokkefaglærer på EUC Nord.

De Gode Råd blev lavet over ild på et jern, der kunne klappe sammen om dejen og mindede om et håndholdt vaffeljern, og folk kunne også prøve at smage kagerne.

EUC Nord havde også smagsprøver med af en suppe lavet med inspiration fra en gammel middelalderopskrift, andre havde pølser med. Nogle optrådte med levende musik og var med til at sætte den rette stemning. Spejderne fra Sct. Catharinae Gruppe havde lavet bål, hvor børn bagte snobrød, og der var godt med mennesker på pladsen, der ud over middelalderstemningen også bød på godt vejr.

Del

Denne webside benytter Cookies til at forbedre din oplevelse. Ved at bruge websiden accepterer du dette! Læs mere om dette

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close