Lilleheden vælger det sunde

0

Restauranten i Hirtshals har succes med at gøre op med traditioner i branchen og styrker det sociale sammenhold.

 

Af Niels Henriksen

Smør og fløde skal der til. Men ikke nødvendigvis. På Restaurant Lilleheden i Hirtshals tog indehaverne Mona og Ejvind Kjeldsen Jensen sammen med engagerede medarbejdere handsken op og meldte sig til Vendsyssel på Vægten.
Med stor succes har restauranten erstattet nogle af de traditionelt tunge ingredienser med sunde alternativer i maden uden at det er gået ud over smagen. Som en ikke uvæsentlig sidegevinst har medarbejderne styrket det sociale sammenhold på Restaurant Lilleheden.

Tre retters tabermenu

– Hos Restaurant Lilleheden valgte vi at være en aktiv del af Vendsyssel på Vægten, og vores dygtige køkkenchef Rasmus Pedersen kreerede en tre retters tabermenu, som hurtigt viste sig at være en gigantisk succes. Med menuen kunne vores gæster gå ud og spise på restaurant med god samvittighed, og ikke mindst vores mange norske gæster var helt vilde med idéen, smiler Mona Kjeldsen Jensen, som tilføjer, at Restaurant Lilleheden naturligvis er med igen og parat med en ny sund og velsmagende tre retters tabermenu.

Tabte 60 kg

– To af vores kokke gik all in, og de har tilsammen tabt 60 kg og har fortsat den sunde livsstil. Deres engagement og deres følelse af velvære ved at leve sundt har smittet af på resten af vores medarbejdere, som i stor stil har erstattet den traditionelle øl efter arbejdstid med en travetur, lige som sodavand til frokosten er erstattet med vand, samtidig med at de mødes

flittigt både før og efter arbejdstid for at løbe sammen, gå en tur i skoven eller knokle afsted på mountainbiken. På restauranten har vi bakket op med at investere i lækkert løbetøj, fortæller Ejvind Kjeldsen Jensen, der konstaterer, at medarbejderne ikke er trætte på samme måde som tidligere, selv om der er travlt både i køkkenet og i restauranten. – Medarbejderne er fyldt med positiv energi, og det har virkelig givet et boost til de sociale liv i vores virksomhed, understeger han.

Sunde alternativer

Vendsyssel på Vægten har også åbnet øjnene for at erstatte nogle af de traditionelle råvarer med sunde alternativer. – Restaurantionsbranchen er en branche med meget stor viden om råvarer og produkter, så når vi sidder og sammensætter vores nye menukort, er vi nu langt mere tilbøjelige til at vælge det sunde, og samtidig bevare den gode smag. Vi vælger f. eks. skyr i stedet for creme fraiche 38 pct., vi vælger en fiber proteinbolle til vores populære, hjemmelavede burger, lige som vi sammensætter vores salater med bl.a. spidskål og andre grove grøntsager, siger Ejvind Kjeldsen Jensen.

Kokkeuddannelse

På Restaurant Lilleheden glæder Mona og Ejvind Kjeldsen Jensen sig over at EUC Nord, som noget nyt kan tilbyde uddannelserne smørrebrød/cater- samt kokkeuddannelsen. – Vores engagement i Vendsyssel på Vægten skal også ses som led i at skabe opmærksomhed om den nye, professionelle kokkeuddannelse i Hjørring. Vi har selv tre elever, der skal på skole på EUC Nord til januar, så vi synes, at det er helt fantastisk, at vi nu har fået den mulighed i Hjørring, understreger værtsparret på restauranten med den mest fantastiske udsigt i Vendsyssel.

Del

Denne webside benytter Cookies til at forbedre din oplevelse. Ved at bruge websiden accepterer du dette! Læs mere om dette

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close