Kom på kursus om bier og blomster

0
Sammen med ligesindede får interesserede mulighed for at lære alt om bierne og hvordan man passer dem. Kurset begynder 7. marts på Landbrugsmuseet i Mosbjerg. Foto: Bilauget ved VHM
Kunne du tænke dig at få flere blomster og mere frugt i din have? Har du lyst til at lære mere om bierne og blomsterne? Og har du lyst til at give naturen en hjælpende hånd?

– Så kom med på kursus i biavl med start 7. marts på Landbrugsmuseet i Mosbjerg, lyder opfordringen fra oldermand Ejvind Rasmussen, Bilauget ved Vendsyssel Historiske Museum

– Her vil du sammen med andre ligesindede få muligheden for at lære alt om bierne og hvordan du passer dine bier.

Kursets varighed er fem teoriaftener, hvorefter deltagerne er med til at passe bierne i skolebigården.

– På den måde får du de nødvendige færdigheder til at passe dine egne bier. Alle hjælper til i det omfang, de kan og vi taler om alt, hvad vi ser og gør i praksis, oplyser Ejvind Rasmussen, der opfordrer interesserede til at afsætte mandag aftener i foråret fra klokken 19 til cirka 21 til et forløb i biavl. Fra midt i april til udgangen af juni er arbejdet i bigården ved Husmandsstedet i Mosbjerg, Jerupvej 613 for elever og medlemmer af foreningen Bilauget ved Vendsyssel Historiske Museum.

Interesserede kan kontakte oldermand Ejvind Rasmussen på telefon 4050 9215 for at få yderligere oplysninger og tilmelde sig forløbet.

– Vi er alle bekendte med beretninger i medierne om den store bidød, som blandt andet skyldes den manglende biodiversitet, monokultur og miljøgifte med deraf manglende bestøvning og faldende frugthøst. Biernes årlige bestøvningsværdi målt i afgrøder er på ca. 1.5 milliarder kroner. Derfor har bierne en væsentlig rolle at spille i landbrug og gartnerier, understreger Ejvind Rasmussen i en pressemeddelelse.

Bierne som husdyr indtager nemlig tredjepladsen i værdi efter svin og kvæg i Danmark.

95 procent af bestøvningsværdien for hvidkløver hidrører fra bierne, ligesom 60-70 procent af æbler og pærer gør det. Derudover har honningproduktionen en væsentlig værdi, også som et sundt levnedsmiddel tilsat naturens mineraler og sporstoffer.

– Bilauget ved Vendsyssel Historiske Museum har en formidlingsopgave i lighed med de andre laug under Vendsyssel Historiske Museum, og vi deltager også aktivt på høstdagen i august, hvor vi slynger honning og på kartoffeldagen i efterårsferien, tilføjer Ejvind Rasmussen.

Bilauget har i dag cirka 60 aktive medlemmer.

Del

Denne webside benytter Cookies til at forbedre din oplevelse. Ved at bruge websiden accepterer du dette! Læs mere om dette

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close