Fra Hjørring til hele verden

0
Sigrid Adamsson nåede under sin udveksling i Frankrig at få mange nye og spændende oplevelser.
Unge fra Hjørring Gymnasium & HF-kursus får oplevelser og ny viden ude i verden via legater.

– En af mine italienske flatmates inviterede mig til sit bryllup i Milano, jeg holdt jul i Dublin med min nye irske veninde, og jeg lærte at lave pasta, som jeg aldrig havde smagt pasta før.

– Mest af alt kom jeg hjem med meget større franskkundskaber og en styrket faglighed, som jeg tog med mig på det sidste semester af min bachelor i det følgende forår. Og så var Nice selvfølgelig bare et smukt sted at bo.

Sådan beskriver Sigrid Adamsson sin udveksling i Frankrig.

Sigrid søgte efter sin studentereksamen Hjørring Gymnasium & HF-kursus’ legat “Rektor Poulsens Mindefond” til et semester på universitetet i Nice i forbindelse med litteraturvidenskab-studiet i København. Legatet kan søges af ubemidlede, dygtige dimittender fra Hjørring Gymnasium & HF-kursus, og for Sigrid har det gjort en forskel, at hun har kunnet tage et semester i udlandet.

Også Nataline Olsen, som læser til pædagog beskriver sin praktik i Thailand som både spændende men også udfordrende:

– Praktikken i sin helhed har haft, stor betydning for mig, både personligt og fagligt. Personligt har det gjort at jeg har fået en mere positiv tilgang til vores liv herhjemme i Danmark, og har fundet ud af at vi skal være taknemlige for de ting vi har, da jeg har oplevet hvor taknemlige thailænderne kan være over at have meget små midler. Ligeledes har denne oplevelse været med til at gøre mig mere selvstændig, da jeg har oplevet at skulle stå på egne ben, ved ikke at have mit tætte netværk ved mig hele tiden. Jeg er blevet udfordret, og har lært hvor mine egne grænser går, og jeg har flere gange været nødsaget til komme ud af min comfort-zone, børneopdragelse i Thailand er meget anderledes end i Danmark.

Også i 2017 har Hjørring Gymnasium & HF-kursus uddelt legater til dimittender. I år er modtagerne:

Katrine Høghøj, dimissionsår 2011, Studie: Fransk sprog og kultur

Nana Kathrine Jakobsen, dimissionsår 2012, Studie: Turisme

Nanna Voss Romme, dimissionsår 2010, Studie: Medicin

Majbrit Woller Jensen, dimissionsår 2012, Studie: Lingvistik

Rektor Poulsens Mindefond uddeler hvert år en pose penge til legater til studerende, som er dimitteret fra skolen. Hjørring Gymnasium & HF-kursus håber, at kunne fortsætte med at støtte tidligere studerende i deres videre uddannelse. Gymnasiet tager derfor gerne imod nye sponsorer, så det vigtige arbejde kan fortsætte.

Del

Denne webside benytter Cookies til at forbedre din oplevelse. Ved at bruge websiden accepterer du dette! Læs mere om dette

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close