Ældremad: Smagspanel vild med chili con carne

0
Onsdag gik det løs med hjælp fra ældrecentrene Havbakken i i Løkken og Smedegården i Bindslev. Privatfoto.
Køkken-området i Hjørring Kommune har et smagspanel, som hjælper personalet med at holde gryden i kog, når det gælder kvalitet og retter, som de ældre kan li’.

– Det kan være en udfordring, på trods af meget høj faglighed, at sætte sig ind, hvad andre syntes godt om og ikke syntes godt om når det gælder maden. Vi får selvfølgelig dagligt feedback fra vores kunder, oftest positiv, men også nogle gange negativ. Vi sætter altid stor pris på denne feedback, og anvender den altid aktivt og konstruktivt i vores daglige arbejde i Køkkenområdet. Med et mål om at blive endnu bedre til at honorere præcis de krav og ønsker vore kunder har, er vi, i samarbejde med ældrecentrene, startet op med et “smagspanel” for primært beboere, men også personale og frivillige på Hjørring Kommunes ældrecentre, fortæller Bjørn Jensen, områdeleder for Køkkenområdet.

Onsdag gik det løs med hjælp fra ældrecentrene Havbakken i i Løkken og Smedegården i Bindslev.

– Smagspanelet smager på og vurderer en hel uges menuer, med hovedretter, forretter og desserter. Personalet i Køkkenområdet, smager og vurderer kritisk hver uge samtlige retter, for at sikre at kvaliteten lever op til de høje krav vi stiller til maden. Smagspanelet har anvendt de samme formularer og samme fremgangsmåde som vi selv gør, oplyser områdelederen.

Der blev smagt, analyseret og vurderet på alt fra udseendet af den færdige ret, til konsistens og smag på kød, fisk, grøntsager og sauce.

– Heldigvis kunne vi hurtigt fornemme, at der generelt var meget stor tilfredshed med alle retterne. Karrygryde med løse ris og broccoli, var dog ikke just dagens favorit hos smagspanelet. Råkosten med mormor dressing og chili con carne var alle derimod helt vilde med; at chili con carne skulle skille sig så positivt ud, det havde vi nok ikke selv forventet, men det bekræfter os i, at der er et stort behov for dette smagspanel, konstaterer Bjørn Jensen.

– Vi er allerede trukket i arbejdstøjet, og bruger aktivt alt den gode konstruktive feedback vi nu har modtaget. Og vi glæder os til næste omgang af “smagspanel”, tilføjer han.

Hovedretter

Fiskefrikadeller m. remouladesovs, kartofler, gulerødder

Oksesteg a la marengo m. marengosovs, kartofler, bønner

Forloren pindsvin m. brun sovs, kartofler, ærter, gulerødder, bønner, majs

Karrygryde m. løse ris, broccoli

Fyldt ribbensteg m. brun sovs, kartofler, råkost: spidskål, mandarin, rosin, mormordressing

Kødboller i sur-sød sovs m. kartofler, ærter

Paprikakylling m. paprikasovs, kartofler, rosenkål

Frikadeller m. stuvet blomkål, kartofler

Chili con carne m. ris, majs

Forårsruller m. sur/sød sovs, perlebyg, sauterede rodfrugter

Forretter / Desserter

Frugtsalat m. kvarkcreme

Chokolade mousse

Maizenagrød

Solbærgrød m. mælk

Tomatsuppe m. porre

Budding m. saftsovs

Kærnemælkssuppe m. rosiner

Porretærte m. skinke

Del

Denne webside benytter Cookies til at forbedre din oplevelse. Ved at bruge websiden accepterer du dette! Læs mere om dette

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close